Soluții eficiente împotriva rozătoarelor

bioprotect-news

Șoarecii și șobolanii provoacă pagube enorme prin deterioararea și distrugerea alimentelor, iar cel mai grav este că pun în pericol sănătatea omului. Mănâncă de 20 de ori în fiecare zi, consumând zilnic alimente până la 10% din greutatea corpului. Murdăresc și infectează alimentele cu diverși agenți patogeni și transmite astfel omului și animalelor de casă boli infecțioase cum ar fi helmintoze, tifosul murin, leptospiroza, rickettsioză, febra mușcӑturii de șobolan ș.a… Având hrană suficientă disponibilă, nu face rezerve pentru sezonul rece.

Se reproduc destul de rapid și pe tot parcursul anului.  Un șoarece de casă are, de obicei, de la 5 la 15 pui după 2- 3 luni, trăiește de la unu la trei ani. Șobolanul negru produce 3- 6 cuiburi a câte 6- 8 pui anual. Își face cuib în clădiri, copaci și rareori în pământ. Deci, fiecare femela poate avea aproape 50 de pui, adică o „armată întreagă” care vor veni după hrană.

Șobolanii și șoarecii sunt foarte suspicioși cu privire la orice obiecte sau alimente noi găsite în locație în împrejurimile lor (neofobie). Această caracteristică explică de ce rozătoarele pot supraviețui în medii periculoase și ușor se adaptează la viața oamenilor, reușind să evite capcanele.

Sunt mai activi noaptea, iar dacă îi putem vedea și în timpul zilei, înseamnă ca populația este de  obicei deja mare, iar exterminarea este necesară.

Ce ne facem dacă totuși ne- au pătruns în case sau alte încăperi de depozitare?

Rozătoarelor le plac raticidele și rodenticidele chiar mai mult decât alimente.

Pentru un control bun al rozătoarelor, trebuie să alegem substanța activă potrivită, formularea corespunzătoare a momelii, și să plasăm momeala corect. Numai luând în considerare toți acești factori critici vom obtine rezultatele dorite.

Rodenticidele Glodacid Plus sunt extrem de eficiente, având în compoziție substanțe speciale:

  • Atractanți care atrag șoareci și șobolani chiar mai mult;
  • O substanță respingătoare, care, cu gustul său dezgustător, împiedică să fie consumată de animale de companie și copii.

Care momeală este potrivită și când?

Raticid pasta Glodacid Plus este dovedit a fi cea mai eficientă și comestibilă formă de rodenticid. În această momeală proaspată s-au adaugat uleiuri și grăsimi, care îi permit să rămână suculentă pentru o perioadă îndelungată, și astfel, foarte atractivă pentru rozătoare.

Aceasta poate fi utilizată în zonele în care rozătoarele au suficiente alimente naturale disponibile, cum ar fi cămara, silozuri, depozite, etc. Substanța activă adăugată permite momelilor Glodacid Plus să fie eficiente, chiar și în cantități mici – chiar și cu o singură doză, și au o acțiune întârziată care permite o eficiență și mai bună asupra populației.

Raticid blocuri cerate Glodacid Plus oferă o eficientă excepțională, chiar și atunci când sunt expuse la umiditate sau locuri cu temperaturi ridicate. Ele sunt extrem de eficiente în subsoluri, magazii de biciclete, magazii de lemn, sau în apropierea clădirilor. Substanța activă brodifacoum atinge eficiență ridicată, chiar și în cantități mici – chiar și cu o singură doză.  Raticid blocuri cerate Glodacid Plus  conțin conservanți care previn mucegaiul și protejează momeala de bacterii și ciuperci.

Distribuitor UNICHEM în Republica Moldova: FPC BIOPROTECT SRL

MD4839, mun. Chișinău, com. Stăuceni, drum M2, km 10, nr.9;

Tel:  +373 691 515 23.

Le găsești în magazinele noastre agricole: click aici