Bioprotect - Agricultură eficientă

Floarea Soarelui

Cultura de floarea soarelui ocupă aproape un sfert din suprafața arabilă, astfel, conform datelor statistice din perioada 2017-2019, aceasta a constituit o medie de 369 mii ha. De asemenea, în fiecare an crește productivitatea acestei culturi. 

Recolta medie la hectar de floarea-soarelui, în perioada menționată a constituit 22 chintale/ha.

Datorită implementării tehnologiei recomandate de către specialiștii Bioprotect și a inputurilor agricole de calitate livrate, clienții companiei au obținut recolte mai mari față de media pe țară, iar unii fermieri au obținut performanțe de peste 40 chintale/ha.

Înainte de a cultiva această cultură specialiștii Bioprotect recomandă respectarea asolamentului. Cultura de floarea soarelui, este recomandată să fie cultivată pe același teren peste 5 ani, pentru a evita riscul infestării terenului cu boli. Nu se admite cultivarea în doi ani consecutivi a culturilor cu sistemul radicular ce pătrunde adânc în sol, cum este cazul la floarea soarelui.

Totodată, compania Bioprotect propune o gamă variată de hibrizi de la cei mai cunoscuți producători la nivel mondial:

Totodată, o importanță semnificativă o au nu doar semințele performante dar și fertilizarea.

Compania Bioprotect oferă soluții profesioniste de:

  • fertilizare de bază 
  • fertilizare foliară 

Protecția integrată pentru cele 3 tehnologii de cultivare (Clearfield, Sulfo și Clasică) este asigurată de o gamă variată de produse de uz fitosanitar.

 

Tehnologia de protecție pentru cultura de Floarea Soarelui