Bioprotect - Agricultură eficientă

Floarea Soarelui

Cultura de floarea soarelui ocupă aproape un sfert din suprafața arabilă, astfel, conform datelor statistice în 2023, suprafața însămânțată cu floarea soarelui în Republica Moldova a fost de aproximativ 388,9 mii hectare, cu o producție estimată la 1,01 milioane de tone. De asemenea, în fiecare an crește productivitatea acestei culturi. 

Datorită implementării tehnologiei recomandate de către specialiștii Bioprotect și a inputurilor agricole de calitate livrate, clienții companiei au obținut recolte mai mari față de media pe țară.

Înainte de a cultiva această cultură specialiștii Bioprotect recomandă respectarea asolamentului. Cultura de floarea soarelui, este recomandată să fie cultivată pe același teren peste 5 ani, pentru a evita riscul infestării terenului cu boli. Nu se admite cultivarea în doi ani consecutivi a culturilor cu sistemul radicular ce pătrunde adânc în sol, cum este cazul la floarea soarelui.

Totodată, compania Bioprotect propune o gamă variată de hibrizi de la cei mai cunoscuți producători la nivel mondial:

Totodată, o importanță semnificativă o au nu doar semințele performante dar și fertilizarea.

Compania Bioprotect oferă soluții profesioniste de:

Protecția integrată pentru cele 3 tehnologii de cultivare (Clearfield, Sulfo și Clasică) este asigurată de o gamă variată de produse de uz fitosanitar.

 

Tehnologia de protecție pentru cultura de Floarea Soarelui