Tratamentul semințelor cu PRIMSEED – soluție indispensabilă pentru creșterea randamentului culturilor

bioprotect-news

Tratamentul semințelor reprezintă un aspect esențial al agriculturii moderne, deoarece influențează direct rezultatele producției agricole și calitatea recoltei.

Alegerea unui tratament adecvat pentru semințe este o decizie importantă, iar selecția produselor potrivite poate face diferența în obținerea unei culturi sănătoase și a unei recolte bogate.

Este crucial să se înțeleagă că nu toate produsele destinate tratamentului semințelor sunt identice, iar ele pot avea efecte variate asupra plantelor și procesului de creștere.

În perioada de germinare, plantele se află într-o fază de creștere rapidă și au nevoie de o sursă suplimentară de nutrienți pentru a se dezvolta corespunzător. Plantele folosesc substanțele nutritive și energia stocată în endospermul seminței pentru a începe procesul de creștere.

Cu toate acestea, creșterea rapidă a tinerelor plante necesită o aprovizionare suplimentară cu elemente nutritive. Pentru dezvoltarea corespunzătoare în perioada de încolțire, planta are nevoie să i se asigure forme de nutrienți care pot fi ușor absorbiți și care se află în imediata apropiere a rădăcinii tinere.

PRIMSEED: O Sursă Esențială de Nutrienți pentru Semințe

Aici intervine PRIMSEED, un îngrășământ în suspensie, special creat pentru tratarea semințelor, îmbogățit cu un complex biostimulator care sprijină rezistența plantelor la secetă și stimulează dezvoltarea sistemului lor radicular.

Aceste caracteristici ajută plantele să facă față mai bine condițiilor de mediu și să crească mai repede și mai sănătos.

Ce conținut are PRIMSEED? 

Bor 2, 4 g/l + Cupru 2, 4 g/l + Fier 9, 5 g/l + Mangan 3, 5 g/l + Molibden 0, 7 g/l + Zinc 5, 9 g/l.

Dozare:

 

Care sunt avantajele utilizării produsului PRIMSEED? 

  • Furnizează seminţelor care se află în curs de germinare substanţele nutritive esenţiale;
  • Mărește puterea și energia de germinare a seminţelor;
  • Accelerează dezvoltarea plantelor răsărite;
  • Determină o mai bună înrădăcinare și atingerea rapidă a straturilor fertile de sol;
  • Mărește rezistenţa culturii la stresul hidric;
  • Conținut de nutrienți total solubili în apă;
  • Stabilitate într-un spectru larg de pH 3-7.

În concluzie, PRIMSEED este un produs esențial pentru tratarea semințelor, ajutând la îmbunătățirea procesului de germinare și dezvoltare a plantelor, contribuind astfel la obținerea unor randamente mai mari și a unei recolte de calitate superioară.

Bioprotect  – distribuitor exclusiv al produselor Intermag în Moldova.