Temperaturi negative noaptea? Iată cum protejăm culturile de grâu și rapiță!

bioprotect-news
Chiar dacă ziua încă sunt temperaturi pozitive, noaptea se înregistrează temperaturi scăzute, iar în unele zile și sub zero grade!
Pentru protejarea culturilor în caz de stres termic, Daymsa recomandă pentru culturile semănate toamna un tratament cu 0,6 litri de Raiza Mix și 0,2 kg de Naturamin WSP.
 
Acest tratament oferă plantei o combinație de 245 de grame de aminoacizi liberi, complementată cu agenți osmoprotectori, auxine, gibereline, oligopeptide, alginați, manitol, oligo și polizaharide, betaină, poliamide și vitamine. Toate aceste componente provin din extrase speciale de înaltă calitate din algele Ascophyllum nodosum și un aport mare de microelemente: B, Cu, Fe, Mn, Mo, Zn.
 
Efectul asupra plantei este o bună protecție împotriva îngețului și a decalajului de temperatură, datorită cantității mari de PROLINĂ și SERINĂ în formula folosită de DAYMSA la elaborarea produselor cu aminoacizi liberi, iar prin aplicarea foliară de auxine si gibereline, se translocă la radăcină, aceasta dezvoltându-se puternic.
 
Tratamentul se aplică la peste 8 grade Celsius și este asimilat de plantă în 4 ore. Adică, avem nevoie de temperatura peste 8 grade Celsius timp de cel puțin 4 ore după aplicare. Se poate amesteca cu majoritatea tratamentelor fitosanitare.
 
Bioprotect este distribuitor exclusiv al mărcii Daymsa în Republica Moldova.