Spiess-Urania Chemicals GmbH și Kocide LLC au fost recent redenumite în Cosaco.

bioprotect-news

Partenerul  exclusiv al companiei Bioprotect-   Spiess-Urania Chemicals GmbH,  lider  global  în producerea produselor pe bază de Cupru, împreună cu Kocide LLC  și-a schimbat denumirea în Cosaco. Noul nume  Cosaco, se aliniază cu aspirația companiei de expert mondial în producerea pesticidelor pe bază de sare de Cupru, utilizate la nivel global în diferite segmente agricole și industriale.

Cosaco , noua denumire de companie a celor două entități –  Spiess-Urania Chemicals, cu sediul în Hamburg, Germania (acum Cosaco GmbH) și Kocide,  Houston Texas, SUA (acum Cosaco LLC), parte a grupului Mitsui & Co. Ltd., Tokyo, colaborează împreună încă din 2014.

Companiile au evoluat cu peste 260 de ani de experiență  de inovații și tehnologii în elaborarea produselor pe bază de sare de cupru. Istoria companiei Spiess-Urania Chemicals datează încă din 1815 în Germania, în timp ce Kocide LLC a fost creat la începutul anilor ‘60, când compania americană Kennecott a dezvoltat primul său produs pe bază de sare de cupru pentru protecția culturilor agricole. Din 2018, ambele companii sunt asociate sub managementul Directorului General – Scott Boothey. Noul nume împreună cu sloganul ”sărurile esențiale de cupru” consolidează angajamentul companiei de a oferi soluții durabile pentru clienții din întreaga lume, sub un nume puternic, unificat.

Cuprul a jucat un rol vital în dezvoltarea civilizațiilor, cum ar fi utilizarea sa în bronz. Se găsește într-un număr mare de aplicații contemporane și în multe industrii, unde progresul în știință și tehnică a permis noi caracteristici care oferă o eficiență mai bună.

Au evoluat și sărurile de cupru. Hidroxidul de cupru, oxiclorura de cupru, carbonatul de cupru bazic și oxidul de cupru sunt acum utilizate pe larg în: agricultură, protecția lemnului, antivegetative, utilizări industriale specializate.

Calitatea formulărilor a devenit o preocupare majoră şi importantă pentru Cosaco, de asemenea și cercetarea noilor opțiuni de îmbunătățire eficienței produselor, de a reduce cantitatea de aplicare a cuprului prin noile formulări de utilizare a unor adjuvanți noi care ar îmbunătăți o aderență mai bună a fungicidului pe suprafața foliară aplicată pe plantă în timpul pulverizării sau ploaie.

Luând în considerare caracteristicile unice cu efect multi-site ale fungicidelor de cupru, produsele pe bază de sare de cupru devin din ce în ce mai mult o componentă neprețuită în programele moderne de fungicide, în modelele durabile de management integrat al patogenilor, mai ales că rezistența crește la mulți compuși chimici de sistem și contact,  iar disponibilitatea și presiunea de reglementare a substanțelor active alternative crește în continuu.

Cu un risc scăzut de a dezvolta rezistență la patogeni datorită activității sale multi- site, cuprul este un instrument excelent de gestionare a rezistenței atunci când este utilizat în combinație cu alte fungicide cu diferite moduri de acțiune, contribuind la reducerea dependenței de pesticide sintetice.

Interzicerea recentă a unor fungicide din grupuri mai vechi în Uniunea Europeană și în alte părți ale lumii, inclusiv a substanțelor active precum clorotalonil și mancozeb, determină cuprul să rămână drept una dintre puținele opțiuni multi-site  disponibile pentru fermieri pentru a combate și gestiona efficient rezistența la fungicide în multe culturi agricole importante.

În plus, dezvoltarea agriculturii ecologice câștigă mai multă importanță în agricultura modernă inclusiv și cea ecologică, în acest sens Cosaco consideră un potențial suplimentar de creștere pentru fungicidele pe bază de cupru, produse care vor proteja culturile organice importante împotriva unei game largi de patogeni.

Mai mult, toate produsele Cosaco sunt certificate de numeroase organizații de certificare ecologică, precum OMRI, Ecocert, FIBL și Sohicert. Compania utilizează cupru de cea mai înaltă puritate, derivat exclusiv din surse reciclate. Acest fapt reflectă angajamentul companiei de a găsi materiale durabile și de a furniza săruri organice de cupru pentru sectorul agriculturii ecologice, aflat în creștere rapidă.