Semănătoarea de cereale tractată CPH 1500F – utilajul perfect pentru condițiile climaterice actuale

bioprotect-news

Pe măsură ce se apropie campania de semănat pentru culturile cerealiere, fermierii se pregătesc cu grijă și maximă atenție pentru această etapă importantă a procesului agricol. Obținerea unei recolte bogate și de calitate depinde în mod esențial de alegerea tehnologiei potrivite și a echipamentelor performante. În acest sens, se conturează o oportunitate deosebită oferită de semănătoarea CPH 1500F de la Great Plains, producător american, cunoscut pentru capacitatea sa de a îmbunătăți și optimiza procesul de semănat.

Semănătoarea CPH 1500F constructiv reprezintă o combinație din două utilaje:

1- semănătoare mecanică pentru cereale model 1500F și

2- pivot oscilant model CPH 1500 F. Analizate individual, aceste utilaje nu se evidențiază în vreun fel față de cele asemănătoare, însă când sunt utilizate în tandem, devin demne de remarcat.

I BUNCĂRE MONTATE 1500F+ CPH15

 • Buncăr de bază pentru semințe -1269 litri
 • Buncăr pentru fertilizanți – 529 litri
 • Buncăr pentru semințe mărunte- opțional – 127 litri.

Buncărul pentru semințe cu o capacitate de 286 litri pe metru lățime de lucru în combinație cu 3,6, 4,5 sau 6 m lățimea de lucru vă permite să însămânțați o suprafață mai mare fără încărcare suplimentară. Alte particularități: cadrul principal confecționat din pătrat 15 x 15 , brăzdarele amplasate în formă de zigzag, pentru evitarea înfundării, contur hidraulic pentru ridicare rapidă, sporesc productivitatea fără a compromite fiabilitatea.

Această construcție deja consacrată este piatra de temelie a familiei de semănători în miriște Great Plains. Cheia acestui succes continuu o reprezintă particularitățile pivotului oscilant, care permit o copiere perfectă pe suprafețe și pante neuniforme, asigurând în același timp că brăzdarul seamănă sămânța direct în fâșia de pământ prelucrată de discul de tăiere corespunzător.

Tot ceea ce a fost enumerat mai sus, precum și experiența unor fermieri din alte zone ale țării, care utilizează utilaje asemănătoare, i- a determinat pe fermierii din Ștefan Vodă să facă alegerea corectă.

 1. Cupa de alimentare canelata- oferă o distribuție egală pentru o mare varietate de semințe ca mărime și formă. Designul cupei menține alimentarea uniformă indiferent de viteza de lucru.
 1. Buncărul pentru semințe mici este o copie a buncărului pentru semințe mare și are o cupa de alimentare asemănătoare. Asigură o dozare precisă a semințelor mărunte.
 2. Construcția buncărului pentru fertilizanți permite o golire rapidă și deplină la terminarea lucrărilor. Roțile de dozare cu 6 palete asigură dozarea precisă a îngrășămintelor.

Caracteristici:

 • Toate secțiile de semănat sunt amplasate la distanța de 18 cm pentru un flux maxim de resturi vegetale. Putem accesa cu ușurință fiecare secție din spatele mașinii.
 • Prin urmare, nu mai stați sub semănătoare pentru a efectua ajustările necesare de adâncime, etc.   
 • Antrenarea cu ajutorul roții de tracțiune asigură dozarea semințelor în dependență de viteză. Înălțimea cadrului de asemenea este controlată prin intermediul acestor roți.

 

Deplasare Verticală

Oferă tuturor semănătorilor GP, echipate cu secții de semănat serie 00, o flexibilitate sporită la însămânțarea în teren denivelat. Deplasarea verticală protejează utilajul de deteriorare în momentul când discurile de însămânțare sau roata de tasare lovesc un obstacol, cum ar fi pietrele, și, în același timp, permite întregului ansamblu să se miște în sus în afara brazdei.

Găurile de montare suplimentare permit secțiilor de semănat, aflate în urma roților tractorului, să ruleze la o adâncime mai mare cu 5 cm și să plaseze semințele la aceeași adâncime ca și celelalte secții. Faceți acest lucru doar în caz de necesitate.

A – Tubul principal de alimentare

B – Tub de alimentare semințe fine (opțional)

C – Tub alimentare fertilizanți (opțional)

Dacă se comandă cu buncăr pentru semințe mici, îngrășămintele vor cădea prin B iar tubul pentru semințe mici se va instala lateral cu înclinare către brazdă.

Adâncimea de semănat: 18 setări permit reglarea individuală a adâncimii de însămânțare, în trepte a câte 6 mm pentru fiecare secție. Mânerul în formă de T asigură o reglare ușoară a adâncimii, cea mai mare mărime aflându- se în spate.

Caracteristici disc brăzdar:

 

Toate secțiile de semănat Great Plains sunt echipate cu deschizătoare de brazdă cu disc dublu offset, deplasate unul față de altul. În acest fel, obținem o îngustare a brăzdarelor, care ne asigură o tăiere mai bună a resturilor vegetale și o mai bună pătrundere în solul dur, la fel ca și curățarea fiecărui disc de către celălalt.

Alte opțiuni:

 • Agitator semințe buncăr curățător roți tasare
 • Markatoare
 • Curățător roți tasare
 • Dopuri cupe de semințe
 • Keeton- așezător semințe
 • Grapa acoperire.

Cel mai versatil cuțit oferit de Great Plains, recomandat pentru majoritatea tipurilor și condițiilor de sol.

CPH Cuțite(Coulters)deplasate

Coulterele deplasate îmbunătățesc prelucrarea resturilor vegetale și permit evitarea înfundării utilajului.

Presiune de lucru Coulter

Setarea din fabrică la 204 kg permite menținerea constantă a unei presiuni minime de 204. În cazul în care lama cuțitului întâmpină un obstacol care necesită o forță de impact mai mare de 204 kg, arcul va permite deplasarea în sus peste obstacol fără a deteriora utilajul. După depășirea obstacolului, brăzdarul se va reseta automat și va continua să lucreze la adâncimea stabilită.

Aliniere Perfectă

Utilajele Great Plains dispun de un sistem unic care efectuează semănatul corect și calitativ în curbe și cotituri, inclusiv în sol neprelucrat. Dispozitivul CPH aliază deschizătoarele de brazdă și secțiile de semănat pe o traiectorie perfectă, unul după altul. Așa cum se vede din desen, brăzdarele pivotante ale concurenților nu pot menține o urmărire adecvată. Semănăturile cu CPH se potrivesc ideal pentru efectuarea semănatului în condiții extreme, fără prelucrarea solului direct în miriște de păioase și în câmpuri cu cantități foarte mari de resturi vegetale.