Plantella- Îngrășăminte speciale pentru o grădină ornamentală frumoasă, calitate dovedită

bioprotect-news

Munca noastră nu s- a terminat atunci când am realizat un loc frumos de care ne putem bucura de plantele noastre ornamentale. Plantele au nevoie de îngrijirea noastră pe tot parcursul anului. Nutrienții potriviți joacă un rol foarte important, deoarece ne ajută să ne asigurăm că plantele noastre cresc și se dezvoltă corect.

Ce îngrășăminte sunt utilizate pentru plante ornamentale?

În timpul creșterii, plantele trebuie fertilizate în mod regulat, pentru a asigura creșterea uniformă și dezvoltarea corespunzătoare a plantei. Nutrienții joacă un rol foarte important în faza de înflorire, precum și în menținerea acesteia, deoarece în cazul plantelor ornametale se dorește ca această perioadă să fie cât mai îndelungată.

Prin urmare, se recomandă utilizarea îngrășămintelor cristaline, deoarece acestea furnizează imediat nutrienții necesari plantelor.

Care sunt avantajele îngrășămintelor cristaline?

Rapid solubile. La fel ca zahărul sau cristalele de sare, un îngrășământ cristalizat este imediat solubil  în apă. Îngrășămintele speciale Plantella se solubilizează într- un minut în procent de 100% .

3 metode de  utilizare  rapidă a îngrășămintelor solubile:

  • împrăstiați îngrășământul în jurul plantei înainte de ploaie sau udați din abundență plantele după aplicarea îngrășământului
  • a se  amesteca într-un vas de udare și udați plantele.
  • a se dizolva într-o pompă de pulverizare și  a  se aplica foliar (pe frunze) pentru  a fertiliza  plantele.

Cât de des trebuie să fertilizați?

Primăvara, fertilizarea plantelor se face  o dată pe lună pentru a asigura o utilizare cât mai eficientă a substanțelor nutritive și o creștere uniformă a plantelor. Începeți prima fertilizare când solul se încălzește, ulterior veți vedea apariția mugurilor ceea ce vă sugerează pornirea în vegetație.

Fertilizarea prin împrăștiere sau udare:

Prima fertilizare se va face în luna martie, apoi în aprilie, mai și iunie. Fertilizarea finală este deosebit de importantă deoarece va întări plantele să reziste la temperaturile ridicate din timpul verii. A se evita fertilizarea plantelor în perioadele calde de vară, în această perioadă nu este  suficientă apă în sol.

Nutriție foliară sau fertilizarea prin frunze: efectul maxim al fertilizării este obținut atunci când planta absoarbe nutrienți atât prin rădăcini cât și prin frunze în același timp. Nutriția foliară se folosește când plantele sunt înflorite și au destule flori dar neexistând suficientă apă în sol. Acest proces se întâmplă de obicei în timpul verii, când cele mai multe plante sunt înflorite.

Bioprotect a devenit  distribuitor a gamei de fertilizanți speciali pentru grădinărit–  Plantella, brand al companiei Unichem.

Unihem este producător european renumit de produse de înaltă calitate pentru protecţia plantelor și de nutriţie, grădinărit, organice și de combatere a dăunătorilor. Compania are o tradiţie lungă în grădinărit, un program de control al rozătoarelor pe scară largă, de cercetare, dezvoltare și de fabricare.

Vă invităm în Magazinele Agricole Bioprotect pentru a face cunoștință cu gama de produse Plantella.