Ofertă pentru fermieri: testarea calității apei în activități agricole

bioprotect-news

Agricultura a devenit unul din sectoarele cele mai vulnerabile în faţa schimbărilor climatice, iar estimările pentru viitor prevăd că aceste tendinţe se vor accentua. Raportat la nivelul populaţiei active şi la gradul de ocupare a forţei de muncă în acest segment, pe lângă recoltele obținute, investițiile mari și rezistența la provocările globale, fermierii noștri reușesc să asigure bunăstare și condiţii de viaţă pentru multe familii din țară. Fapt ce trebuie apreciat și susținut în continuare pentru a dezvolta sectorul agroalimentar durabil și competitiv.

Astfel, Laboratorul de testări agrochimice – Biolab Test SRL,  prin acțiuni și măsuri concrete va ajuta fermierii ori de câte ori va fi nevoie să implementeze în practică măsuri sustenabile îndreptate spre un viitor comunitar sănătos și să respecte angajamente prietenoase de mediu, prin protejarea resurselor naturale unice de care dispune țara noastră: solul și apa.

Apa este resursa naturală utilizată în principal pentru irigații, dar și pentru toate tratările fitosanitare – în amestecuri cu fertilizanți și pesticide.

Nu de puține ori, fermierii dispun de câteva surse de apă diferită, cum ar fi râuri, lacuri, bazine de acumulare sau fântâni din care pompează și prepară amestecurile în proporțiile și dozajele necesare. De obicei, sunt respectate cu strictețe instrucțiunile producătorului privind dozajul și cantitatea pesticidelor, dar foarte puțini fermieri acordă atenție calității apei utilizate pentru amestecare și neglijează faptul că multe pesticide sunt afectate de calitatea apei. De exemplu, unele pesticide pot fi degradate mai rapid în apă dură sau cu un conținut ridicat de săruri, și astfel se obțin amestecuri nepotrivite și sunt efectuate tratări scumpe și ineficiente.

 Nu sunt timpurile cînd ne putem lăsa prinși în jocul de domino al prețurilor, mai ales în agricultură, unde se investește zilnic dar se culege o singură dată pe an.

Pentru că vă înțelegem provocările, ne unim eforturile, și în perioada 29 mai – 30 iunie 2023, Biolab Test SRL, va desfășura o acțiune masivă la nivel national, de testare a apelor utilizate în agricultură pentru a găsi formula și soluțiile potrivite pentru fiecare fermier din Moldova.

Dacă faci agricultură și nu știi care surse de apă sunt mai potrivite pentru irigații și tratări, atunci apelează la 022 600  700 și înregistrează- te în rândul fermierilor responsabili, iar colaboratorii laboratorului Biolab Test vor prelua 2 mostre de apă din surse diferite, vor face 2 testări, îți vor oferi 2 rezultate de analiză, iar prețul achitat va fi doar pentru una!

Îi vom ajuta pe cei care folosesc apa în sere, în livadă, în vii sau pe câmpii, pentru irigație, tratări fitosanitare sau fertilizări!

Vom obține informatii actualizate din rezultatele de analiză, și vom căuta să evităm din lipsa de cunoştinţe acele practici agricole adesea necorespunzătoare. Vom preveni împreună apariția problemelor din ferme, dar și cu influenţă negativă asupra mediului.

Oferta de preț este limitată pentru un numar de 30 de fermieri/beneficiari din fiecare raion al țării

Suntem obligați să reușim și vom implementa practicile moderne de agricultură ce vizeză modificarea calendarului de cultivare, a perioadei şi tehnicilor de semănat, practici de pregătire şi conservare a solului, modificarea perioadelor de activităţi agricole, adoptarea culturilor rezistente la schimbările climatice și monitorizare constantă a tuturor resurselor de apă și sol disponibile.

Colaborăm și ajutăm agricultorii să găsească modalități de a-și face munca mai eficientă!

Adresa Laboratorului Biolab Test SRL:  mun. Chișinău, com. Stăuceni, drum M2, km 10, nr 9 –  Clădirea FPC Bioprotect. 

Telefon de contact: 067 777 997 sau 022 600 700.