Naturamin WSP și Intermag Cereale — combinația perfectă și necesară pentru a depăși factorii de stres recomandată la culturile de grâu și orz

bioprotect-news

În ultimii ani, în fiecare primăvara, ne întâlnim cu decalaje de temperaturi și lipsa de umiditate. După perioada de iarnă, culturile ies slăbite, ca urmare, chiar și un deficit moderat de umiditate și temperaturi scăzute ale solului și a aerului duce la o recoltă mai scăzută, iar înghețurile de primăvară pot diminua substanțial recolta.

Odată cu reînceperea vegetației, este nevoie de un impuls la creșterea și dezvoltarea culturii, care ar ajuta să facă față efectelor negative al acestor factori.

Soluția acestor probleme este utilizarea biostimulatorului NATURAMIN WSP, care conține gama cu cea mai mare concentrație de AMINOACIZI LIBERI de pe piață, precum ar fi: Acidul aspartic (ASP), Acidul glutamic (GLU), Serina și Prolina (SER și PRO), Arginina(ARG), Lizina(LYS), Arginina(ARG), Lizina(LYS), Valina(Val), Izoleucina(ILE) și Leucina(LEU), ce servesc la sinteza proteinelor, a efectelor antioxidante și osmoprotectoare.

Nu în ultimul rând, este necesar de ținut cont și de gama perfectă de nutrienți din conținutul produsului INTERMAG CEREALE, care compensează deficitul de macro și microelemente necesară culturii în acest moment de reînceperea vegetației când nutriția rădăcinilor este limitată de temperaturile scăzute ale solului, în plus, permit culturii să reziste eficient la îngheț.

Perioada optimă de administrare a combinației produselor este de la reluarea vegetației BBCH 30 până la început de înflorire BBCH 61. Anume în această perioadă este extrem de eficient administrarea produselor pentru a înlătura problemele de insuficiența minerală cauzată de temperaturile scăzute ale solului și a aerului – mai mici de 100 C – 120 C în timpul sezonului de vegetație, cu  care plantele se confruntă în mod regulat cu deficiența de nutriție minerală.

Este important de remarcat faptul că nu doar temperaturile scăzute ale solului sau a aerului sunt factorii principali de stres, dar și temperaturile ridicate ale solului- aerului, pH ridicat sau scăzut, deficitul de umiditate duce la scăderea potențialului de producție.

Cheia eficacității de top este absorbția rapidă a nutrienților de către plantă, respectiv vom utiliza combinația de produse: NATURAMIN WSP și INTERMAG CEREALE, care vor ajuta  culturile de cereale să depășească stresurile cauzate de condițiile nefavorabile de sol și aer, având un impact semnificativ în atingerea potențialului genetic al culturii. Acesta combinație de produse bine echilibrată în ultimii ani a demonstrat prin creșterea productivității, îmbunătățirea metabolismului celular, transportul mai activ al zăhăririlor, mărirea spicului și calitatea boabelor.

Norma de consum a produsului:

Volumul soluției de lucru: 100 – 200 L de apă.