Descoperă potențialul ascuns al productivității cu cultivatorul Max- Chisel de la Great Plains

bioprotect-news

Dacă sunteți în căutarea unui utilaj primar agresiv de prelucrare a solului, care nu vă lasă câmpurile la fel de aspre, sau care necesită prelucrare la fel de adânc asemenea unei mașini tradiționale cu discuri de tăiat, Max-Chisel™ de la Great Plains este soluția ideală.

Construit pe aceeași tip de platformă ca și Turbo Chisel, noul Max-Chisel are în dotare două rânduri de discuri exclusiv concave, patentate și denumite Samurai Edge. Discurile înlătură agresiv rădăcinile, tăindu- le și apoi încorporându- le în primii 10 – 15 cm împingându- le către sol pentru a accelera procesul de descompunere.

Montate pe brațe individuale discurile de 60 cm diametru și cu o spațiere de 38 cm asigură o degajare ușoară a resturilor vegetale. Rulmenți sunt încastrați în suporți turnați, sigilați cu șase garnituri pentru a menține vaselina înăuntru și praful afară. Max-Chisel prelucrează solul mai agresiv decât oricare utilaj tradițional, dar lasă o suprafață nivelată permițând unui utilaj de ultimă trecere, precum DiscoVator sau Turbo Max- ul de la Great Plains să finiseze în fața semănătorii de precizie.

Max- Chisel prelucrează solul mai agresiv decât oricare utilaj tradițional, dar lasă o suprafață nivelată permițând unui utilaj de ultimă trecere, precum DiscoVator sau Turbo Max- ul de la Great Plains să finiseze în fața semănătorii de precizie.

Ancorele spațiate la 38 cm și segmentele de tamburi posteriori lucrează impreună pentru a presa pământul înapoi în tranșeu, nivelându-l și pastrându- i profilul prelucrat pe verticală lăsat de ancore.

Max-Chisel este disponibil în două variante rigide cu lățimi de lucru de la 3,5 m la 4,5 m și două cu închidere hidraulică de 5 m și 6 m. Toate au ca și caracteristică standard ajustarea hidraulică a secțiilor de discuri pentru controlul adâncimii, ancore Heavy- Duty cu o forță de penetrare de aprox 1,200 Kgf la o adâncime de 30 cm.

Discuri exclusiv concave, patentate “Samurai Edge” – Montate pe brațe individuale la o distanță de 38 cm si un diametru de 610 mm, discurile Samurai permit o bună degajare a resturilor vegetale. Două rânduri de discuri exclusiv concave înlătură agresiv toate rădăcinile și în același timp oferă o încorporare masivă a resturilor în primii 10 – 13 cm de sol, împingându- le în sol pentru a grăbi descompunerea.

Rulmenți fără Gresare – Toate discurile sunt dotate cu rulmenți fără întreținere, încastrați în lagăre și sigilați cu 6 o-ring- uri pentru a ține vaselina înăuntru și praful afară.

Unitate Hibrid echipată cu Ancore Heavy- Duty si Auto Reset – când este echipat cu ancore Heavy – Duty cu auto reset aceast utilaj “hibrid” prelucrează solul de până la 35 cm adâncime, și prelucrează solul la suprafață mai bine decât un disc greu. Ancorele pot flota, ele lucrează la adâncime setată sau sunt excluse – nu există cale de mijloc.

Tăvălug Tocător posterior – Acest tocător plasat în spatele fiecărei ancore împinge solul prelucrat înapoi în tranșeu efectuând o sigilare a acestuia. Astfel se diminuează evetul de evapotranspirație și se păstrează profilul vertical lăsat de ancore.

Ax de rulare Tandem – Menține înălțimea setată pentru un control bun a adâncimei de lucru.

ECHIPARE STANDARD

  • Discuri de 610 mm diametru Samurai edge
  • Ancore Heavy- duty
  • Ancore Auto Reset
  • Distanța între ancore 38 cm
  • Punct unic de ajustare a adâncimi
  • Stuctura grea de 10×15
  • Sistem de iluminare LED
  • Axa tandem pentru transport
  • Rulmenți încastrați și fără gresare, PEER®

Compania Bioprotect este distribuitor oficial Great Plains în Republica Moldova.

Pentru mai multe detalii:

Mobil: 068 877 866; 069 157 670; 061 010 034.