Cum să crești fertilitatea solului pentru recolte record?

bioprotect-news

Un sol fertil este vital în orice tip de cultivare pentru a amplifica nivelul producțiilor la final de an agricol. Fermierii pot crește fertilitatea solului în acest an cu îngrășământul bio Naturcomplet G de la Daymsa.

Ce îl face să fie deosebit de alte produse?

Naturcomplet G– se diferențiază prin procentul mare de acizi humici din componența sa – 30%, 5% de acizi fulvici, ducând astfel totalul de materie organică la 40%. Acizii humici și fulvici din Naturcomplet G sunt extrași din cea mai pură leonardită. Azotul organic, oxidul de potasiu și fierul sunt alte elemente din Naturcomplet G.  Poate fi folosit atât de fermierii care fac agricultură convențională, cât și de cei care sunt în conversie sau agricultura ecologică.

Compoziția Naturcomplet G:

Azot organic(N) – 1% din greutatea totală
Oxid de potasiu(K2O) – 5% din greutatea totală
Materie organică – 35% din greutatea totală/ 50% din greutatea uscată
Extract umic – 35% din greutatea totală/ 50% din greutatea uscată
Acizi humici –  30% din greutatea totală/ 42% din greutatea uscată
Acizi fulvici: 5% din greutatea totală/ 8% din greutatea uscată
Fier (Fe) – 1% din greutatea totală
Umiditate maximă:  30% din greutatea totală
pH – 8.7
Raportul dintre carbon și azot: 20.3
Conductivitate – 2.5 dS/m

Naturcomplet G îmbunătățește structura solului, crește conținutul de materie organică și capacitatea de schimb de cationi care deblochează macro și micro-nutrienți din sol pentru plantă. Organele conținute în ele, și în special acizii humici și fulvici sunt legătura dintre aceste diverse elemente, oferind solului fertilitate. De aceea este folosit în scară largă pentru a conferi solului o structură spongioasă, contribuie la afânarea solurilor dense și legarea solurilor nisipoase.

Produsul este recomandat pentru culturile de agricultură extensivă și intensivă, în special:

  • Culturi de legume cultivate in sol deschis si sere (roșii, castraveți, ardei, ceapa, etc.)
  • Pomi fructiferi, căpșuni, struguri, porumb, floarea soarelui etc.
  • Cartofi, sfeclă, cereale.
  • Plante ornamentale, gazon

Fiind la primul an de utilizare pe piața internă, acest produs deja are o cerere sporită de către fermierii din mai multe raioane. De exemplu, fermierii din Căușeni, au utilizat  Naturcompet G la semănat în cultura de porumb pentru a îmbunătăți eficiența îngrășămintelor minerale care au fost administrate pe parcursul anilor precedenți, pentru a corecta conținutul de minerale și săruri din sol, pentru creșterea productivității și recoltarea mai devreme, pentru a îmbunătăți și reface solul.

Cum se aplică  Naturcomplet G?

  • Doza recomandată pentru teren deschis: 100-400 kg/ha împărțit în 2 aplicații.
  • Pentru teren protejat: 600-800 kg/ha împărțit în 2 aplicații.
  • În cazul solurilor sărace în conținut organic și pentru refacerea solurilor mineralizate: 600-800 kg/ha pe tot sezonul.
  • Produsul vine sub formă de granule pentru o aplicare mecanică ușoară.

Naturcomplet G poate fi utilizat:

Cu ajutorul semănătorilor, cu distribuitor de îngrășăminte convențional, împreună cu sau separat de alte îngrășăminte. În acest caz, este de dorit să se împrăștie produsul peste rândurile pe care sunt plantate culturile. Daymsa este principalul producător european de Leonardite, transformându-l în produse bogate în acizi humici, foarte eficiente și ușor de utilizat în agricultură.

Bioprotect este distribuitor exclusiv marca Daymsa în Republica Moldova.