Analiza solului – Biolab Test: Parteneriate puternice pentru dezvoltare durabilă Bioprotect

bioprotect-news
Epoca aplicărilor intuitive și aproximative de îngrășăminte apune, iar succesul tuturor fermierilor competitivi este practicarea agriculturii de precizie, prin îmbinarea progresului tehnologic, studiilor și analizelor despre calitatea și proprietățile solului.

Investiții raționale pentru producții și recolte mai mari?

E cel mai simplu răspuns posibil – pregătiți terenul cu maximă precizie. Un sol fertil și echilibrat va dărui roadă bogată și va scădea posibilitatea de eșec sau de pierdere, iar urmarea unui plan de fertilizare va reduce cu cel puțin 15% costurile pentru îngrășăminte, crescând considerabil cantitatea de roadă. Aceasta atunci când aveți la îndemână planul de fertilizare realizat în mod individual, în urma cartării agrochimice.
Interesant este că dacă găsiți un asemenea plan în anumite surse, ba chiar și atunci când îl împrumutați de la agricultorul din vecinătate, nu veți avea aceeași eficiență în urma implementării, din motiv că solul este „viu” și foarte diferit chiar și la distanțe mici.
Iată de ce, specialiștii Biolab Test prelevează pentru reprezentativitate veridică câte 20-24 probe de sol de pe un singur lot de eșantionare și le analizează în condiții de laborator propriu, încurajând, de fapt, precizia maximă în procesele agricole.

Cât durează analiza solului și apei de către „BioLab Test”?

De la 3 până la 10 zile.

În ce perioadă a anului e necesară executarea acesteia?

Cartarea agrochimică poate fi executată oricând, pentru a afla rezultatele, dar, cel mai potrivit este ca respectiva analiză să fie efectuată:

    • vara-toamna, după recoltare, pentru a cunoaște ce rezerve sunt în sol de la cultura precedentă;
    • primăvara, înainte de pregătirea solului pentru plantarea culturilor.

Pentru ce perioadă sunt valabile rezultatele, planul de fertilizare și cartograma agrochimică?

Modificările în sol sunt lente, de aceea se recomandă repetarea testului cel puțin o dată la 3-4 ani, pentru a vedea dinamica modificărilor.

Care este indicatorul că aplicarea corectă a planului de fertilizare va oferi recolta mai mare?

Prin aplicare corectă și etapizată a planului de fertilizare, oferiți solului substanțele lipsă din componența sa și echilibrați surplusul, precum și nivelul pH-ului, astfel creați condițiile perfecte pentru ca planta să crească sănătoasă și să dea roade bogate.

Desigur, este mult mai ușor să spui decât să faci. Cu toate acestea, răsplata este pe măsură: parteneriate puternice ce duc la creșterea veniturilor și a profitului și oferă un avantaj competitiv sustenabil.

Vă interesează și alte detalii? Pentru o consultație gratuită, apelați oricând la numărul de tel.: 067777997 sau accesați www.biolab.md.