Bioprotect - Agricultură eficientă

Spartan II

Producător: Great Plains, SUA

Toate secțile semănătorilor Great Plains au fost proiectate cu ajutorul tehnologiei computrizate, CNC, laser robotizat și sudură asistată, pentru a asigura toleranța exactă și o rentabilitate excelentă. Materia primă și componetele secților au fost atent selecționate pentru durabilitate și rezistență. De exemplu șuruburile de forță și brațele roților de acoperire sunt din oțel forjat. Zonele supuse stresului, cum ar fi punctele de pivotare sunt ranforțate cu bucșe. Bucșele secundare sunt din Nylatron, un material cu calități mecanice excelente și cu o rezistență crescută la stres. Construite să facă față celor mai grele condiți de No Till, secția seria 07 are în componență un disc de 432 mm și o zonă de însămânțare independentă față de discul frontal. Sistemul de însămânțare este format din două discuri de 330x4mm cu off set de 6.5mm pe rulmenți 205 triplu sigilați.

Descrierea produsului

Tubul de însămânțare a fost construit să conducă sămânța până pe fundul tranșeului format de discurile duble. Acest sistem crează un mediu de răsărire ideal prin eliminarea saltului semințelor din tranșeu și plasarea acestora la aceeași adâncime cu precizie.
Roțile de tasare au două roluri. În primul rând controlează adâncimea de însămânțare și în al doilea rând crează un contact sol – sămânță perfect pentru o germinare consistentă și răsărire egală, aceste lucruri sunt vitale dacă este nevoie de un tratament pre – răsărire.
Conectând arcul direct cu șurubul brațului, acesta poate asigura o presiune constantă între 30 și 110Kg aplicată exact unde contează cel mai mult, pe mijlocul discului. Rezultatul – brațul secției rămâne paralel cu solul tot timpul. Acest fapt asigură o presiune și un unghi optim al discului pentru a reduce mișcarea inutilă a solului și uzura discurilor. Pe discul de deschidere, din fața secției, se exercită o presiune de 180 – 250kg.
Semănătoarea Spartan II are control individual al adâncimi pe fiecare secție de la 6mm și până la 102mm adâncime. Ajustarea se face repede cu ajutorul mânerului T permițând fiecărei secții să lucreze optim. Sunt posibile 18 setări de adâncime.

Discul Turbo Blade creat exclusiv pentru utilajele de prelucrare verticală și semănătorile Great Plains. Este un disc drept cu craneluri, unic, patentat, acestea crescându-i abilitatea de a penetra solurile grele. Discul cu diametrul de 432 mm intră în sol cu o forță verticală unde cranelurile prelucrează în resturile vegetale. În momentul ieșirii cranelurilor în plan orizontal tot solul prelucrat este dislocat și lăsat în urmă pentru un mini pat germinativ. Ideale în tehnologia min till dar și no till, aceste discuri sunt perfecte și in culturile verzi sau resturi vegetale masive.

“Zona de cultivare și însămânțare” un concept unic aplicat în totă linia de semănători No Till inclusiv semănătorilor pneumatice Spartan. Până la urmă performanța unei semănători este măsurată de acurațea la însămânțare și rezultantă a acesteia este răsărirea uniformă a culturilor. O zonă în care inginerii de la Great Plains exelează. Multe din proiectele derulate în decursul anilor au adus îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește creșterea și îmbunătățirea productivității culturilor, multe din aceste opțiuni au devenit echipare standard pentru unele semănători Great Plains, și fac o diferență majoră pentru fermierii din lumea întreagă. Una dintre aceste inovații o reprezintă zona de cultivare și însămânțare iar în mijlocul ei se află discul Patentat Great Plains, Turbo Culter. Această tehnologie asigură ca fiecare sămânță este plasată la adâncimea optimă și într-un mediu propice dezvoltării armonioase. Aceasta este parte integrală din tehnologia No Till pentru o mare parte de semănători de la Great Plains.
Construite și testate în jurul unor componente tehnologice cum ar fi zona de cutivare, secțile seria 07, noul Spartan II are în componență o serie de beneficii inovative. Poate una dintre cele mai semnificative schimbări la nou Spartan este o totală regândire a turnurilor de distribuție a semințelor. Noul sistem patentat folosește jumate din turnurile inițiale și toate sunt montate pe secțiunea centrală. Tubulatura a fost mărită în diametru cu 20% pentru o mai bună distribuție a aerului. Scurtarea traseului de la dozare până a distribuție și oprirea acesteia din cabină, reduce pierderile la capăt de rând. Multe alte schimbări au fost facute pentru o mai ușoară utilizare cum ar fi sistemul de calibrare posterior, acces ușor către greutăți , îmbunătățirea transportului stradal și un nou sistem hidraulic de distribuție. SpartanII a păstrat și multe dintre beneficiile anterioare cum ar fi sistemul zonal de cultivare și însămânțare, forța de apăsare impresionantă pe discuri pentru un sistem no till adevărat, sistemul de transfer hidraulic a greutății și o excelentă copiere a conturului. SpartanII este disponibil cu un singur buncăr de semințe de 5280 litri sau cu două buncăre de 2885 litri pentru semințe și al doilea produs. Semănătoarea poate fi echipată cu 40 sau 32 de rânduri cu spațiere de la 15cm respectiv 18,75cm.

Transferul hidraulic al greutății (Stânga – dreapta, față – spate) – Secțile de însămânțare ale Spartanului au un grad de flexibilitate mărit până la 125mm în sus și 75mm în jos, find montate pe un cadru unic. Aripile au un unghi de flotare de până la 10° în jos și 15° în sus, aceste caracteristici permit semănătorii să copieze perfect solul. Această caracteristică permite operatorului să transfere greutatea de la căruțul buncărelor în condiții extreme sau să pună mai multă presiune pe el în condiții de sol moale.
Calibrare ușoară din Spatele mașinii – Calibrarea semănătorii a devenit o operațiune ușoară la o apăsare de buton distanță. • Rată Variabilă cu transmisie Hidrtaulică – oferă garanția reușitei în toate condițile. Este compus dintr-un senzor intern raportat la monitor, senzor al vitezei și folosește același circuit hidraulic de la transferul greutății.
Transport Stradal- Rabatare hidraulică pentru 3 metri transport stradal
Sistem de Dozare perfecționat – Rate de 325 Kg/Ha sunt realizabile. O multitudine de roți de dozare pentru o gamă mare de semințe. Dozatorul a fost reconfigurat pentru a elimina zonele moarte unde se adunau semințele. Un agitator standard asigură un bun traseu al semințelor inclusiv pentru cele ai ușoare.

SpartanII – noua generație de semănători incluzând noi beneficii care asigură o creștere a productivității prin versatilitatea lucrărilor directe. În tip ce prima generație de Spartan a inclus doar modelele de 6 și 9 metri, noua generație are în componență noile 8,10 și 12 metri oferind și o varietate de spațiere începând de la 150mm, 190mm sau 200mm. Noile specificații includ transmisia hidraulică, șnec hidraulic, sistem de distribuție patentat, tubulatura principală și secundară marită în diametru cu 20% și anvelope BKT.
Noul Spartan a păstrat sistemele revoluționare cum ar fi zona de cultivare bazată pe discul Turbo Coulter. Acest disc satisface nevoia pentru o minimă disturbare a solului în condiții grele. Fiecare disc Turbo Coulter este în linie cu secția 07 creând pentru aceasta un mini pat germinativ unde semințele sunt plasate la aceași adâncime și în condiții egale.

Date tehnice


Model SPARTANII 607
Folosință primară No-Till
Secție 07
Distanță rânduri 187.5 mm sau 150 mm
Număr de rânduri 32 sau 40
Lățime de lucru 6 m
Transport 3 m
Puterea tractorului necesară +170 cp
Greutate 10200- 15800 kg
Presiune pe secție 30 kg – 110 kg
Presiune pe disc 180 – 250 kg
Capacitate buncăr 1 - 5,280 L or 2 - 2,885 L