Bioprotect - Agricultură eficientă

Vibrance Duo

Substanța activă: 40 g/l teflutrin + 10 g/l fludioxonil

Formulare: FS (suspensie concentrată pentru tratarea semințelor)

Producător:  Syngenta, Elveția

Avantaje:

  • Sedaxan are un spectru mare de combatere împotriva fungilor patogeni
  • Formează o zonă de protecție în jurul seminței și a sistemului radicular
  • Întrerupe respiraţia celulară şi producerea de energie
  • Oferă o lungă perioadă de protecţie; acţiune de contact, local penetrant
  • Fudioxonilul are o puternică activitate împotriva Microdochium nivale și Fusarium sp.

Ambalaj:

5 L

Caracteristici:

Vibrance®Duo este o suspensie concentrată cu acțiune fungicidă pentru tratarea seminţelor de grâu, orz, triticale, secară şi ovăz, ce conţine două substanțe active complementare: sedaxan şi fludioxonil. Este conceput pentru a stimula puterea rădăcinii culturii, asigurând o protecție sporită împotriva bolilor, producții performante și un randament înalt. Vibrance®Duo stimulează sănătatea rădăcinilor pentru o absorbție optimă a apei și a nutrienților.

Mod de acțiune:

Sedaxan este o substanţă nouă care are un spectru mare de combatere împotriva fungilor patogeni. Acesta asigură o activitate intrinseca impotriva fungilor de sol, ceea ce o face foarte potrivită ca și tratament sămânță. Sedaxan difuzează de pe semințe în sol, formând o zonă de protecție în jurul seminței și a sistemului radicular, zonă denumită „halou”.  Sedaxan are o activitate sistemică fiind preluat prin rădăcină. Aceasta încetineşte metabolismul fungic .

Fludioxonil este o substanță folosită ca și tratament semnințe pentru cereale. Oferă o lungă perioadă de protecţie; acţiune de contact, local penetrant, selectivitate excelentă pentru sămânţă. Fludioxonilul este o substanţă activă care nu afectează germinaţia seminţelor, ceea ce conferă o siguranţă în cazul unor eventuale stocuri. Este bine știut faptul că fudioxonilul are o puternică activitate împotriva Microdochium nivale și Fusarium sp.

Recomandări de aplicare:

Vibrance®Duo se aplică ȋn amestec cu 0 – 1,5 L apă la 100 kg semințe (0-15 L apă la tona de semințe). Cantitatea de apă se ajustează ȋn funcție de amestecul cu alte produse și echipamentul de tratat.

 

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Grâu Mucegaiul de zăpadă, septorioza, fuzarioze malura comună, tăciunele zburător, rizoctonioze 2,0 l tonă sămânță Tratarea semințelor
Orz Mucegaiul de zăpadă, pirenoforoză, tăciunele zburător, tăciunele îmbrăcat 2,0 l tonă sămânță Tratarea semințelor
Triticale Mucegaiul de zăpadă 2,0 l tonă sămânță Tratarea semințelor
Secară Mucegaiul de zăpadă, tăciunele tulpinilor și frunzelor 2,0 l tonă sămânță Tratarea semințelor
Ovăz Tăciunele zburător 2,0 l tonă sămânță Tratarea semințelor