Bioprotect - Agricultură eficientă

Switch 62,5 WG

Substanța activă:  250 g/kg fludioxonil +375 g/kg ciprodinil

Formulare: WG (granule dispersabile în apă)

Producător: Syngenta, Elveția

Avantaje:

  • Combate efectiv putregaiurile, moniliozele și bolile de depozit la fructe
  • Protejează ciorchinele din interior
  • Nu face plasă pe fructe
  • Contribuie la dezvoltarea sănătoasă a aparatului foliar
  • Stimulează biosinteza proteinelor

Ambalaj:

1 kg

Caracteristici:

Switch® 62,5 WG este un fungicid considerat etalon în combaterea putregaiurilor, moniliozelor și a bolilor de depozit la fructe și la vița de vie. Datorită performanței fără precedent, Switch® 62,5 WG  reprezintă elementul cheie în strategia de combatere a putregaiului cenușiu, protejând cantitatea și calitatea recoltei.

Are acțiune sistemică și de contact. Este activ și prin vapori (faza de gaze). Absorbit rapid de organele tratate. Activitatea produsului nu depinde de temperatura aerului. Contribuie la dezvoltarea sănătoasă a aparatului foliar. Stimulează biosinteza proteinelor.

Mod de acțiune

Compus din două substanţe active, ambele diferite ca mecanism de acţiune şi grupă chimică. Acţionează asupra a trei procese fiziologice esenţiale din celula ciupercii. Micşorează efectiv infecţia bolilor de depozit, mărind perioada de păstrare a producţiei. Protejează ciorchinele din interior. Nu face plasă pe fructe. Compatibil cu majoritatea produselor de uz fitosanitar.

Recomandări de aplicare

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Măr Putregai amar, putregai albastru, putregai cenușiu 0,75-1,0 Prin stropire cu 14 zile înainte de recoltare, pentru păstrare îndelungată
Măr Monilioza 0,4 Prin stropire la începutul înfloririi (cca. 5% flori înflorite) și după înflorire (cca. 75% petale căzute)
Măr Rapăn 0,4 Prin stropire în perioada de vegetație
Cais, piersic, prun Monilioza 0,4 Prin stropire la începutul înfloririi (cca. 5% flori înflorite) și după înflorire (cca. 75% petale căzute)
Cireș (cu excepția soiurilor sensibile) Monilioza 0,45 Prin stropire până la începutul înfloririi (până la 5% flori înflorite) și după înflorire (mai mult de 75% petale căzute)
Vița de vie (soiuri tehnice) Putregai cenușiu 0,75-1,0 Prin stropire în perioada de vegetație
Vița de vie (soiuri de masă) Putregai cenușiu 0,75-1,0 Prin stropire cu 7 zile înainte de recoltare, pentru păstrare îndelungată