Bioprotect - Agricultură eficientă

Milagro Plus®

Substanța activă: 220 g/l dicamba + 50 g/l nicosulfuron

Formulare: OD (ulei dispersabil)

Producător: Syngenta, Elveția

Pentru o cultură de porumb liberă de buruieni!

 

Avantaje:

  • Formularea OD pe bază de ulei obținut din porumb crește selectivitatea produsului pentru cultura de porumb
  • Prezintă un nou nivel de eficacitate împotriva buruienilor mono și dicotiledonate anuale și perene din cultura de porumb
  • Permite dezvoltarea culturii fără concurența buruienilor

Ambalaj:

1 L

Caracteristici:

Acționează împotriva unui număr mare de buruieni monocotiledonate şi dicotiledonate anuale şi perene prin intermediul acțiunii combinate ale celor 2 substanțe active ce le conține. Dicamba are acțiunea auxinică, legându-se de receptorii proteinelor de creştere a buruienilor şi blocând creşterea acestora.

Nicosulfuron acţionează prin intermediul enzimelor de sinteză, având ca rezultat blocarea creşterii buruienilor în decurs de câteva ore de la tratament. Devitalizarea completă a buruienilor sensibile are loc în una, două săptămâni de la tratament, depinzând de sensibilitatea respectivelor buruieni şi de condițiile climatice (temperatură şi umiditate). Aplicat conform recomandărilor, Milagro Plus este bine tolerat de cultura de porumb.

Compatibilitate:

Milagro Plus este compatibil cu majoritatea produselor de protecția plantelor utilizate în practică. Înainte de utilizarea unui amestec se va consulta tabelul de compatibilitate și se va face un test.

Notă:

  • Milagro Plus se aplică prin stropirea semănăturilor în faza de 2-6 frunze ale culturii, BBCH 12-18.
  • Se aplică un singur tratatment cu Milagro Plus pe sezon.
  • Nu tratați în conditii de vânt chiar de intensitate slabă.
  • Soluția va fi aplicată cu o duză potrivită pentru asigurarea unei presiuni scăzute, este recomandată o presiune de 2-3 bari. Trebuie să se asigure distribuirea uniformă şi să se evite ca soluția de stropit să ajungă pe alte suprafețe sau alte plante decât cele tratate.

Recomandări de utilizare:

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Porumb Buruieni mono- și dicotiledonate anuale și perene 0,8-1,2 Prin stropirea semănăturilor în faza de 2-6 frunze a culturii