Bioprotect - Agricultură eficientă

Listego Pro

Substanța activă:  50 g/l imazamox

Formulare: SL (concentrat solubil în apă)

Producător:  Syngenta, Elveția

Avantaje:

  • Maximizează potențialul de producție al hibrizilor
  • Control mai bun și asupra parazitului Orobanche cumana
  • Conține adjuvantul unic COLLEAF- control mai bun asupra buruienilor
  • Asigură combaterea buruienilor în curs de răsărire precum si a unui nou val de buruieni

Ambalaj:

5 L

Caracteristici:

Listego® Pro este un erbicid pe bază de imazamox, cu acţiune sistemică, din grupa imidazolinonelor, ce aparţine conform HRAC grupei de erbicide 2. Inhibă sinteza enzimei acetolactat care catalizează prima fază a biosintezei lanţului aminoacid. Absenţa aminoacizilor esenţiali scade diviziunea celulară, iar buruienile susceptibile îşi încetează creşterea la câteva ore după tratament. Simptomele apar numai la câteva zile după tratament, iar distrugerea completă apare în decurs de 1-3 săptămâni de la tratament.

Listego® Pro este un erbicid dezvoltat de Syngenta cu utilizare în tehnologia CLEARFIELD® Plus și maximizează potențialul de producție al hibrizilor prin formula inovatoare care asigură un control mai bun asupra buruienilor și a parazitului Orobanche cumana. Conține adjuvantul unic COLLEAF care asigură un control mai bun împotriva buruienilor.

Asigură combaterea buruienilor în curs de răsărire precum si a unui nou val de buruieni, datorită activităţii reziduale la nivelul solului. Substanţa activă este preluată de buruieni, în special prin frunze, dar şi prin rădăcini, ajungând până la nivelul zonelor de creştere, unde blochează sinteza aminoacizilor esenţiali, responsabili de creşterea şi diviziunea celulară.

Recomandări de aplicare

  • La floarea-soarelui care conține gena CLHA Plus (rezistentă la imidazolinonă, Clearfield® Plus), 0,6-1,0 l/ha din formulare se utilizează post-emergent, de la stadiul de 2 frunze la stadiul de 8 frunze al culturii.
  • Perioada optimă de aplicare este stadiul de 1-3 frunze la buruienile anuale monocotiledonate și 2-4 frunze la buruienile anuale dicotiledonate.
  • Se va utiliza 1,0 l/ha de la stadiul de 2 frunze la stadiul de 8 frunze a culturii pentru a controla Orobanche cumana.
  • Aplicația împărțită (0,5 + 0,5 l/ha) poate fi utilizată și la stadiile de 2-6 și respectiv 6-8 frunze ale culturii. Trebuie respectat un interval de cel puțin 7 zile între aplicații.
  • În cazul unei infestări abundente, 1,0 l/ha trebuie utilizat pentru combaterea speciilor de buruieni mai dezvoltate sau împotriva buruienilor dificil de controlat.
  • Formularea poate fi utilizată în aceeași solă, o dată la fiecare trei ani.

 

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Floarea Soarelui Buruieni mono- și dicotiledonate anuale 0,6-1,0 Prin stropirea semănăturilor postemergent (BBCH 12-18)
Floarea Soarelui Lupoaia florii soarelui 1,0 Prin stropirea semănăturilor: I-a stropire – BBCH 12-16, a II-a stropire – BBCH 16-18
Floarea Soarelui Lupoaia florii soarelui 0,5+0,5 Prin stropirea semănăturilor: I-a stropire – BBCH 12-16, a II-a stropire – BBCH 16-18