Bioprotect - Agricultură eficientă

Funguran OH 50 WP

Substanța activă: hidroxid de cupru, 770 g/kg

Formulare: WP (pulbere umectabilă)

Producător: Cosaco, Germania

Avantaje:

  • Inhibă formarea sporilor şi creşterea miceliului odată cu apariţia simptomelor bolii
  • Spectru şi diapazon larg de utilizare şi reprimare a maladiilor
  • Soluţiile de lucru se pregătesc şi se administrează uşor
  • Cel mai eficient produs cu conţinut de cupru, contra bacteriozelor

Ambalaj:

10 Kg

Caracteristici:

Funguran OH 50 WP este un fungicid de contact pe bază de cupru cu o capacitate de penetrare în plante si de protejare foarte buna. Aceste caracteristici confera produsului capacitatea de a combate ciupercile patogene, în special din grupa Phycomycete (care produc mana), dar si focul bacterian al rozaceelor. Funguran OH WP – aparţine grupei de fungicide cu eficacitate sporită contra agenţilor patogeni care depăşesc rezistenţa căpătată în rezultatul utilizării fungicidelor ditiocarbamate şi fenilamide.

Funguran OH 50 WP are actiune preventiva foarte buna prin inhibarea germinatiei sporilor si de blocare a dezvoltarii miceliului in planta. Perioada de protectie este in functie de conditiile locale si variaza de la 7 la 14 zile. Poate fi utilizat și în culturile organice.

Recomandări de utilizare:

Tratamente cu preparate, care conţin cupru este important de efectuat la primele şi ultimele faze de dezvoltare a plantelor (pentru combaterea bacteriozelor şi a altor maladii).

În condiţii de epifitotii (umiditate excesivă, oscilaţii de temperaturi dintre zi şi noapte cu formarea picăturilor de apă sub forma de rouă dimineaţa pe suprafaţa frunzelor) la tomate şi viţa de vie se tratează în amestec cu preparate de sistemă, pentru a prelungi perioada de vegetaţie şi a obţine o roadă mai bogată şi calitativă.

La culturile pomicole se respectă recomandările de utilizare (pentru a evita formarea plasei pe fructe şi căderea frunzelor la piersic).  

Cultura Organism Nociv Doza Modul și perioada de utilizare
Măr Rapăn 3,0 Prin stropire în perioada de vegetație
Vița de vie Mana 2,5-3,5 Prin stropire în perioada de vegetație
Prun Pătarea roșie a frunzelor, Clasterosporioza 2,5-3,0 Prin stropire în perioada de vegetație
Tomate Bacterioze, pătarea frunzelor și bășicarea fructelor, mană, alternarioză 2,5- 3,0 Prin stropire în perioada de vegetație