Bioprotect - Agricultură eficientă

Elatus Era

Substanța activă: 75 g/l benzovindiflupir (Solatenol) + 150 g/l protioconazol

Formulare: EC (concentrat emulsionabil)

Producător: Syngenta, Elveția

Avantaje:

  • Eficacitate excelentă împotriva bolilor, inclusiv împotriva septoriozei şi a ruginilor
  • Eficacitate constantă, dovedită an de an recunoscută fermieri
  • Performanţă, indiferent de presiunea de boli

Ambalaj:

5 L

Caracteristici:

Elatus™ Era este un fungicid puternic pentru culturile de cereale păioase care oferă protecție completă a frunzei, indiferent de presiunea de boli.

  • Puternic: eficacitate ridicată împotriva bolilor, inclusiv Septoria spp. și Puccinia spp.
  • Consistent: performanță dovedită în timp, în orice condiții de presiune a bolilor;
  • Complet: distribuire uniformă a produsului și protecție ridicată a frunzei.

Mod de acţiune

Benzovindiflupir (SolatenolTM) acţionează asupra succinat dehidrogenazei (SDHI) de la nivelul CII. Este un inhibitor al succinat dehidrogenazei extrem de puternic (SDHI) în patogenii fungici. Activitatea succinat dehidrogenazei este o etapă obligatorie a ciclului TCA mitocondrial (acid tricarboxilic), care este principala cale de producere a energiei în celule.În mod normal, ciclul TCA alimentează continuu lanţul respirator cu reducerea echivalenţilor. Blocarea acestui ciclu pe legăturile benzovindiflupir-ului conduce la reducerea majoră a energiei celulare.
Protioconazol este o substanţă activă din clasa triazolintione, caracterizată printr-o acţiune preventivă, curativă şi eradicativă foarte bună asupra unei game largi de patogeni, având totodată efecte stimulatoare asupra creşterii plantelor. Mecanismul de acţiune este de tip DMI – inhibarea sintezei lanosterolului.

Recomandări de utilizare:                                      

Doza recomandată, în funcție de presiunea de boli, după cum urmează:

  • 0,75 – 1,0 l/ha – presiune medie și ridicată de boli; efect preventiv și curativ
  • 1,0 l/ha – pentru controlul bolilor la spic

Stadiul de aplicare:

  • grâu, secară, triticale: BBCH 31-69 (de la apariția primului internod până la sfârșitul înfloriritului)
  • orz: se aplică foliar înainte sau la debutul infecţiei de la primul internod (BBCH 31) și până la sfârșitul înspicării (BBCH 59)
Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Grâu Septorioze, Fuzarioze, Rugina brună, Rugina galbenă 0,5-1,0 Prin stropire în perioada de vegetație, de la apariția primului internod pȃnă la sfȃrșitul ȋnfloririi (BBCH 31-69)
Orz Pirenoforoză,Rinhosporioză Rugina orzului, Ramularioză 0,5-1,0 Prin stropire în perioada de vegetație, de la apariția primului internod până la sfârșitul înspicării (BBCH 31-59)
Secară Rugină, Rinhosporioză 0,5-1,0 Prin stropire în perioada de vegetație, de la apariția primului internod pȃnă la sfȃrșitul ȋnfloririi (BBCH 31-69)
Triticale Rugină, Septorioze, Rinhosporioză 0,5-1,0 Prin stropire în perioada de vegetație, de la apariția primului internod pȃnă la sfȃrșitul ȋnfloririi (BBCH 31-69)