Bioprotect - Agricultură eficientă

Efical WSP

Producător: Daymsa, Spania

Compoziție:

Calciu (CaO) total solubil în apă………………27,0% g/g
Calciu(CaO) complexat în apa…………………27,0% g/g
Aminoacizi liberi…………………………………. 9,0% g/g
Azot total ……………………………………………1,4% g/g
Azot organic ……………………………………….1,4% g/g
pH (1/10)……………………………………………..5,4

Avantaje:

  • Conține azot organic provenit din aminoacizi
  • Favorizează considerabil absorbția și mobilitatea calciului în interiorul plantei
  • Conține o concentrație mare de calciu, 100% organic
  • Îmbunătățește calitatea fructelor și a altor organe productive

Ambalaj:

5 Kg

Descriere:

Efical WSP este un produs bazat pe oxid de calciu, având o compoziție de 27% complexată cu aminoacizi (9%). Acest produs nu conține azot chimic, ci doar azot organic provenit din aminoacizi. Un aspect important este că are un pH de 5,4, fiind singurul calciu de pe piața actuală cu un pH acid, ceea ce favorizează considerabil absorbția și mobilitatea calciului în interiorul plantei. Se recomandă aplicarea acestuia pentru toate culturile care necesită calciu, predominant în culturi pomicole (cireș, măr) și leguminoase. Avantajul semnificativ este că produsul conține o concentrație mare de calciu, 100% organic, fiind certificat pentru utilizare în agricultura ecologică, și se remarcă prin mobilitatea foarte bună în interiorul plantelor. 

Efical WSP este foarte bun în controlul deficiențelor sau dezechilibrelor în asimilarea calciului, cum ar fi:

  • Putregaiul aseptic la florile de leguminoase.
  • Crăparea fructelor.
  • Stafidirea merelor.
  • Necrozarea vârfului la căpșuni, etc..
  • Îmbunătățește calitatea fructelor și a altor organe productive, în special consistența acestuia, la pomi fructiferi, legume etc..

Mod de aplicare:

Sămânțoase(măr, păr, etc.), sâmburoase (cireș, vișin, piersic, cais, etc), nuci și alune: La culturile de măr reduce incidența bolii, îmbunătățește calitatea și consistența fructelor în perioada de păstrare.
Se aplică după recoltare de la înflorire, la fiecare 10 -15 zile.

Struguri de masă: Îmbunătățește calitatea și consistența, ajută la îmbunătățirea păstrării strugurilor de la începutul formarii fructelor pana la coacere.

Legumicultura (tomate, ardei, castraveți, frunzoase etc): Pentru prevenirea necrozei apicale, pentru a da fermitate, calitate si pentru a spori capacitatea de păstrare după recoltare.
Se aplica după transplantare: prin picurare, la fiecare 10-15 zile. La începutul înfloririi, aplicare foliară.

Afine, Zmeura, Căpșuni, etc: Îmbunătățește calitatea si consistenta fructelor, reducând perisabilitatea după recoltare.
Se aplica de la începutul înfloririi, aplicare foliară: la 7-10 zile.

• Aplicare foliară: 200-300 g / 1000 m2 (2-3 kg / hectar)
• Aplicare prin fertirigare: 300-500 g / 1000 m2 ( 3-5 kg / hectar / aplicare până se ajunge la doza maximă de 25 kg/hectar/sezon).