Bioprotect - Agricultură eficientă

Dynali®

Substanța activă: 60 g/l difenoconazol + 30 g/l ciflufenamid

Formulare: Concentrat dispersabil

Producător: Syngenta, Elveția

Avantaje:

  • Oferă protecţie performantă şi consistenţă împotriva făinări
  • Profil unic complet de mişcare în plantă: activitate translaminară, sistemie în frunză şi efect de vapori
  • Dynali are o formulare nouă şi inovatoare, bazată pe produse naturale

Ambalaj:

0,5 L

Caracteristici:

Dynali® este un fungicid de ultimă generaţie adresat culturii de viţă de vie, pe bază de două substanţe active. Oferă protecţie performantă şi consistenţă împotriva făinării, datorită combinării modului unic de acţiune – atât preventiv, cât şi cu activitate curativă. Produsul prezintă profil unic complet de mişcare în plantă: activitate translaminară, sistemie în frunză şi efect de vapori. Dynali are o formulare nouă şi inovatoare, bazată pe produse naturale, fiind astfel prietenos cu mediul înconjurător, utilizator şi entomofauna utilă.

Dynali® conţine două substanţe active complementare cu moduri de acţiune diferite din grupe chimice diferite care acţionează astfel:

  • Difenoconazol care acţionează împotriva ciupercilor în momentul penetrării în plantă şi în perioada de formare a haustorilor, formare a sporilor şi eliberarea acestora. Blochează dezvoltarea ciupercilor patogene prin interferarea în procesul de biosinteză al sterolilor (ergosterol) din membranele celulare. Difenoconazol este transportat sistemic, acropetal, ascendent prin vasele lemnoase în toate părţile verzi ale plantei. Pe frunze este distribuit translaminar pe ambele feţe, asigurând astfel o protecţie uniformă foarte bună împotriva bolilor. Difenoconazol aparţine clasei chimice numite triazoli din care se recomandă a nu se depăşi maxim 4 tratamente pe sezon cu substanţe din această clasă.
  • Ciflufenamid acţionează asupra următoarelor stadii: formarea apresorilor, haustorilor, creşterea hifelor, formarea şi eliberarea sporilor. Prezintă mişcare sistemică locală (penetrantă sau translaminară) în frunze şi acţiune în fază de vapori. Ciflufenamid face parte din grupa fenil acetamidelor. Cu toate că modul de acţiune al ambelor substanţe active permite utilizarea preventivă şi curativă, se recomandă aplicarea produsului preventiv pentru a evita infestarea ireversibilă a culturii.

Recomandări de utilizare:

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Vița de vie Făinare, Putregaiul negru, Rujeola infecțioasă 0,5-0,65 Prin stropire în perioada de vegetație, BBCH 57-77