Bioprotect - Agricultură eficientă

Cordus Forte

Substanța activă: dicamba+nicosulfuron+rimsulfuron+isoxadifen-etil (antidot), (510,42 + 62,475+ 31,25 + 31,25) g/kg

Formulare: WG (granule dispersabile în apă)

Producător: Corteva Agroscience, SUA

Avantaje:

  • Soluție completă în postemergență
  • Eficacitate maximă în combaterea buruienilor în postemergență
  • Selectivitate extraordinară față de cultură până la stadiul de 9 frunze
  • Fără restricții în rotația culturilor

Ambalaj:

480 g

Caracteristici:

Cordus Forte – este un erbicid sistemic, cu absorbție prin rădăcini și frunze și se distribuie rapid în plantă. Erbicidul atinge eficacitatea maximă atunci când este aplicat buruienilor în creștere activă. Poate fi utilizat pe toți hibrizii de porumb (pentru boabe și pentru siloz). Această selectivitate extraordinară rezultă din capacitatea plantelor de a metaboliza rapid substanțele active în metaboliți nedăunători pentru cultura de porumb. Rezultatul este lipsit de reziduuri, atât pentru porumbul pentru boabe, cât și pentru porumbul destinat însilozării.

Datorită combinației echilibrate a celor două substanțe active rimsulfuron și nicosulfuron, erbicidul Cordus ® Forte combate principalele buruieni graminee, inclusiv specii de Agropyron (pir târâtor), Echinochloa (iarba bărboasă) și specii de Setaria (mohorul) s.a.

Conținutul de dicamba sporește eficacitatea erbicidului Cordus ® Forte în combaterea buruienilor dicotiledonate anuale (specii de crucifere, Chenopodium spp.(spanac sălbatic), Xanthium spp. (cornuț), Polygonum convolvulus (hrișcă urcătoare), Ambrosia artemisiifolia (ambrozia), Solanum nigrum (zârna sau umbra nopții), Amaranthus retroflexus (știr), s.a.), dar și împotriva buruienilor dicotiledonate perene Convolvulus arvensis (volbura), Sonchus arvensis (susai), Cirsium arvense (pălămida), Euphorbia cyparissias(laptele cucului sau busuioaca măgărească).

Datorită conținutului de dicamba, Cordus ® Forte este un erbicid cu un grad sporit de combatere a samulastrei de floarea-soarelui în cultura de porumb, inclusiv a samulastrei de floarea-soarelui, cultivată prin tehnologia ExpressSun® și Clearfield®.

Recomandări de utilizare:

La cultivarea porumbului folosind tehnologia „no till“, se recomandă utilizarea CORDUS® FORTE, deoarece la folosirea acestei tehnologii are loc modificarea tipului de infestare, crește ponderea speciilor de buruieni care se înmulțesc prin rizomi.

În caz de secetă se recomandă mărirea consumului de soluție la hectar (nu mai puțin de 300 l/ha) pentru umezirea suficientă a suprafețelor buruienilor. De asemenea este necesară și mărirea dozei de Vivolt® până la 300 ml/ha (0.1% de soluție). Pentru a accelera penetrarea și intensifica acțiunea produsului, îndeosebi în cazul infestării majore cu buruieni graminee (Echinochloa spp. și Setaria spp.), se pot adăuga în soluția de stropit îngrășăminte pe bază de azot (sulfat sau nitrat de azot, 3-4 kg/ha), împreună cu Vivolt®, 300 ml/ha.

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Porumb Buruieni mono- și dicotiledonate anuale și perene 0,36-0,48 + VIVOLT – 200 ml/ha (SAS) sau 0,36-0,48 + Agrostrada – 0,75 l/ha (SAS) Prin stropirea semănăturilor în faza de 4-6 frunze a culturii