Bioprotect - Agricultură eficientă

Amistar Gold

Substanța activă: 125 g/l azoxistrobin + 125 g/l difenoconazol

Formulare: SC (suspensie concentrată)

Producător: Syngenta, Elveția

Avantaje:

  • Oferă un control eficient asupra unui spectru larg de agenți patogeni
  • Posedă proprietăți preventive și curative cu eficacitate ridicată.
  • Prelungește perioada de timp în care planta rămâne verde – “green effect”
  • Are un spectru larg de acţiune împotriva bolilor

Ambalaj:

5 L

Caracteristici:

Amistar® Gold este un fungicid nou, cu acțiune sistemică, ce oferă un control eficient asupra unui spectru larg de agenți patogeni în culturile de floarea-soarelui, rapiță și sfeclă de zahăr.
Combinația dintre tehnologia Amistar® și difenoconazol conferă produsului proprietăți preventive și curative cu eficacitate ridicată. Efectul de înverzire oferit de tehnologia Amistar® contribuie la o bună creștere vegetativă a plantelor, contribuind la obținerea de producții ridicate.

Amistar® Gold se prezintă sub formă de suspensie fină, omogenă, mobilă, cu tendinţă de depunere în timp, dar cu o bună capacitate de revenire în sistem omogen, de culoare crem până la galben şi cu miros dulce.

Recomadări de utilizare:

1. Pentru cultura de rapiţă de toamnă, Amistar® Gold se aplică preventiv de la stadiul de 4 frunze nedesfăcute şi până la sfârşitul înfloritului în funcţie de condiţiile de apariţie a bolilor. Pentru controlul Phoma lingam, se recomandă două aplicări: prima aplicare în toamnă de la stadiul de mai mult de 4 frunze nedesfăcute, iar a doua aplicare în primăvară, de la stadiul de rozetă şi până la apariţia butonilor florali, dacă presiunea de infecţie se menţine. Pentru Sclerotinia sclerotiorum se recomandă o aplicare pe an în primăvară de la buton galben, până la sfârşitul înfloritului.
2. Pentru cultura de floarea-soarelui se pot aplica maxim două tratamente pe an, de la stadiul de 10 frunze şi până la apariţia florilor ligulate vizibile între bractei, cu buton floral închis. Se recomandă un interval de 21 de zile între aplicări.
3. Pentru cultura de sfeclă de zahăr tratamentele se aplică începând cu stadiul de 90% acoperire a solului cu frunze şi până la stadiul de rădăcină complet dezvoltată. Se recomandă aplicarea a maxim 2 tratamente la un interval de 21 zile.

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Floarea Soarelui Putregai alb Fomoza 1,0 Prin stropire în perioada de vegetație, din stadiul de alungire al tulpinii până la apariția inflorescenței (BBCH 20-59)
Rapița de toamnă Fomoza Putregai alb 1,0 Prin stropire în perioada de vegetație, din stadiul de 4 frunze nedesfăcute până la sfârșitul înfloritului (BBCH 14-69). Prima aplicare – toamna începând cu BBCH 14, a doua – primăvara, de la mijlocul până la sfârșitul înfloritului (BBCH 65-69)
Rapița de primavară Putregai alb 1,0 Prin stropire în perioada de vegetație, din stadiul de 30% din flori deschise pe racemul principal până la sfârșitul înfloritului (BBCH 63-69)
Sfeclă de zahăr, sf. furajeră Cercosporioza, Rugină, Făinare, Ramularioză 1,0 Prin stropire în perioada de vegetație, din stadiul de 4 frunze nedesfăcute până la sfârșitul înfloritului (BBCH 14-69). Prima aplicare – toamna începând cu BBCH 14, a doua – primăvara, de la mijlocul până la sfârșitul înfloritului (BBCH 65-69)
Sfeclă de zahăr, sfeclă furajeră Rizoctonioza 1,0 Prin stropire în perioada de vegetație începând cu stadiul de formare a rozetei până la închiderea rândului (BBCH 31-39)