Bioprotect - Agricultură eficientă

Amistar Prime Pack

Substanța activă: (Amistar) 250 g/l azoxistorbin & (Prime) 750 g/l fenpropidin

Formulare: SC (suspensie concentrată) & EC (concentrat emulsionabil)

Producător: Syngenta, Elveția

Avantaje:

 • 2 fungicide, Amistar® și Prime®, asigurând un control asupra majorității bolilor
 • Amistar® reduce riscul infecțiilor secundare
 • Prime® protejează eficient și durabil împotriva tuturor tulpinilor cunoscute de făinare în frunze și spic
 • Pachetul Amistar®Prime Pack reprezintă soluția ideală pentru controlul bolilor care apar în prima parte a perioadei de vegetație

Ambalaj:

Pack

Caracteristici:

Amistar®Prime Pack este soluția perfectă pentru controlul bolilor în prima perioadă de vegetație a plantei de cereale. Oferă un control excelent al bolilor, în special al făinării și al ruginilor care adeseori apar la reluarea în vegetație a plantelor. Prezintă flexibilitate în aplicare, putând fi aplicat inclusiv ca al doilea tratament.

Amistar®Prime Pack este primul tratament pe care îl aplicați în câmp, fiind eficace chiar și la temperaturi mai reduse de până la 5°С, în creștere. Îl puteți aplica chiar și în stadii avansate ale făinării, având efect eradicativ excelent, fiind absorbit în prima oră de la aplicare.

Recomadări de utilizare:

Pachetul tehnologic se aplică din stadiul de înfrățit până la sfârșitul înfloritului la culturile de cereale păioase. Pachet dimensionat pentru 20 ha și conține: 15 litri Amistar® + 8 litri Prime® .

Atenţie! Ordinea în tank mix este următoarea:

 1.  Apă (jumătate de volum în sprayer);
 2.  Amistar®;
 3.  Se amestecă foarte bine între 3 şi 5 minute;
 4.  Prime®;
 5.  Restul de apă

Descrierea pachetului

Este alcătuit din 2 fungicide, Amistar® și Prime®, asigurând un control asupra majorității bolilor din cultura de cereale.

 • Amistar® este un fungicid cu acțiune sistemică translaminară și acropetală, protejând noile creșteri. Amistar® interferă cu ciclul de viață al agenților patogeni, în principal în timpul germinației sporilor, prin inhibarea mobilității și germinației zoosporilor (reduce riscul infecțiilor secundare).
 • Prime® este un fungicid sistemic care pătrunde rapid în plantă, chiar și la temperaturi scăzute. Prime® protejează în mod eficient și durabil culturile de grâu, orz și triticale împotriva tuturor tulpinilor cunoscute de făinare în frunze și spic. Prime® are proprietăți preventive, curative și eradicative și se poate utiliza singur sau în combinație cu alte fungicide.
 • Pachetul Amistar®Prime Pack reprezintă soluția ideală pentru controlul bolilor care apar în prima parte a perioadei de vegetație, în special făinare și rugini. 

Pregătirea soluției

 • Se umple rezervorul mașinii de stropit cu 1/2 din volumul de apă și se pornește agitatorul.
 • Se adaugă volumele de produse calculate și cântărite, conform cu ordinea menționată mai sus, având grijă ca agitatorul să funcționeze în tot acest timp.
Cultura Organism nociv Doza Număr de tratamente(max)
Grâu, orz, triticale Făinare 0,75-1 l/ha Amistar (în funcţie de gradul de infecţie) + 0,36 l/ha Prime 1
Grâu Pătarea reticulară a frunzelor, rugină brună, septorioza, fuzarioza spicelor, alternarioza 0,75-1 l/ha Amistar (în funcţie de gradul de infecţie) 2 - intervalul minim între tratamente este de 14 zile
Orz Pătarea reticulară a frunzelor, arsura brună, rugina brună, fuzarioza spicelor 0,75-1 l/ha Amistar (în funcţie de gradul de infecţie) 2 - intervalul minim între tratamente este de 14 zile
Secară Arsura frunzelor de orz, rugină 0,75-1 l/ha Amistar (în funcţie de gradul de infecţie) 2 - intervalul minim între tratamente este de 14 zile
Triticale Rugina brună, arsura frunzelor, pătare reticulară a frunzelor, septorioză, septorioză cu transmitere în sol și semințe 0,75-1 l/ha Amistar (în funcţie de gradul de infecţie) 2 - intervalul minim între tratamente este de 14 zile