Bioprotect - Noutatile Companiei

BIOPROTECT în parteneriat cu SAATEN UNION ROMANIA au organizat seminare în câmp deschis în zona de Nord şi Sud al ţării.

În perioada 27- 28 Iunie, 2017, compania Bioprotect în parteneriat cu Saaten Union Romania au organizat seminare în câmp deschis, cu prezentarea loturilor demonstrative de culturi cerealiere păioase de toamnă, cu participarea a numeroşi fermieri de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Un fapt remarcabil este suportul şi ospitatlitatea fermierilor gazdă din gospodăriile Alexanderfeld SRL (s. Alexanderfeld, raionul Cahul) şi Mardari Igor GŢ( s. Tarasova, r-nul Rezina) .


Saaten Union Romania a prezentat întreg portofoliu al soiurilor/hibrizilor de cereale păioase de toamnă in loturile demonstrative, şi anume soiurile de grâu de toamnă: Athlon, Mulan, Genius, Katarina, Trublion, orz de toamna: Henriette, Laverda, orzoaică de toamna: Malwinta, Metaxa, şi tricale: Tulus.

Pe parcursul seminarului fermierii au primit informații complete atât despre particularităţile hibrizilor, cât și despre tehnologia de cultivare, despre tratamentele folosite, norme de semănat, epoca de semănat. De asemenea, au fost prezentate soiurile/hibrizii SU RO inregistrate in R.M., date oficiale din testarea Comisiei de Stat. S-a dicutat despre soiurile inregistrate anul acesta, cat si cele din anii precedenti, au fost prezentate informatii privin particularitatile si punctele forte ale fiecarei varietati in parte (soiurile de grau, orz, triticale, hibridul de grau Wyfi). S- au prezentat date rezultate obţinute în 2016.

Cerealele păioase de toamnă Saaten Union Romania se caracterizează printr-un set de avantaje cum ar fi: norma de semănat de 320-350 b.g./m2; capacitate înaltă de înfrăţire; uniformitatea răsăririi; rezistenţa la cădere şi scuturare; şi altele. Pe lîngă avantajul potențialului de producție, chiar mai semnificativ, se poate de remarcat cel al rezistenței la factorii de stres. Hibrizii sunt mai rezistenți la condițiile extreme decât soiurile convenționale, şi dau rezultate constante de la an la an. Sporul de producție al hibrizilor este crescut inclusiv în cazul terenurilor greu de cultivat, cu tendințe secetoase.

A fost o ocazie bună pentru invitaţi să descopere în cadrul loturilor demonstrative cum arată culturile și, mai ales, de a primi informații noi, sfaturi şi secrete pentru a- şi maximiza randamentul de producție şi profitul pe care și-l doresc.
<< Înapoi la noutăţi