Bioprotect - Noutatile Companiei

Participarea la "Ziua Câmpului 2012 – sfecla de zahăr" în Polonia.

În data de 21 iunie, reprezentanții companiei BIOPROTECT împreună cu staff-ul administrativ al companiei Moldova Zahar, precum și un grup de producători agricoli din Republica Moldova au participat la "Ziua Cîmpului- sfecla de zahăr", Polonia 2012, eveniment organizat de compania "Polski Cukier".

Ziua Cîmpului- sfecla de zahăr, KHBC Ziua Cîmpului- sfecla de zahăr, KHBC

La această expoziție invitații din Republica Moldova au avut ocazia sa discute cu producătorii agricoli locali, conducătorii fabricilor de zahăr, președinți de asociații, cercetători în domeniu. Participarea la acest eveniment a fost doar un prim pas în dezvoltarea relațiilor cu partenerii din Polonia, în special cu compania KHBC. Dorim să menționăm că începînd cu 2012 compania BIOPROTECT devine distribuitor oficial de seminte de sfeclă de zahăr al KHBC.

Ziua Cîmpului- sfecla de zahăr, KHBC Ziua Cîmpului- sfecla de zahăr, KHBC

Kutnowska Hodowla Buraka Cukrowego Sp. z o.o, (KHBC) [Întreprinderea de Cultivare a Sfeclei de Zahăr din Kutno] -este o companie poloneză de cultivare-însămânțare care continuă o tradiție națională de cultivare și însămânțare a sfeclei de zahăr de peste 125 de ani, aplicând tehnologii moderne în cercetare, au dezvoltat o selecție largă la bazele științifice de cercetare din  Straszkow si Œmiłow. Loturile de hibridizare se află integral în Italia Centrală, unde condițiile climaterice permit producerea hibrizilor de calitate înaltă, rezistenți la diferite boli si adaptate pentru condițiile Europei de Est, în special pentru Republica Moldova. Nu departe de baza stiințifică din Straszkow, și anume în or.Kutno, KHBC dispune de una dintre cele mai moderne fabrici de producere a semințelor de sfeclă de zahăr din Polonia. Compania utilizează tehnologii moderne în domeniul cultivării și producției materialului de însămânțare. Activitatea întreprinderii se axează de asemenea pe granularea și încrustarea semințelor altor culturi. Compania oferă semințe cu parametri îmbunătățiți de germinare - așa numită „Sfeclă Rapidă”, iar cea mai nouă propunere o reprezintă soiul de sfeclă de zahăr FINEZJA Rh+CR,  un soi cu germinare înaltă a zahărului și tolerant la rizomanie și Cercospora beticola.

Ziua Cîmpului- sfecla de zahăr, KHBC Ziua Cîmpului- sfecla de zahăr, KHBC

Delegația din Republica Moldova a avut ocazia de a efectua o vizită la fabrică și să se familiarizeze cu procesul de producere, cu echipamentele și tehnologiile moderne. În viitor, compania BIOPROTECT își propune organizarea pentru alți producători agricoli din Republica Moldova a întrunirilor bilaterale cu partenerii din Polonia, o oportunitate extraordinară care ar duce la o dezvoltare benefică pentru ambele părți.

 

<< Înapoi la noutăți