Bioprotect - Noutatile Companiei

BIOPROTECT a participat la "Ziua Cîmpului la culturile de floarea soarelui și porumb"

În data de 9 August, 2012, FPC BIOPROTECT în partneriat cu "AMG-Agroselect Comerț" SRL și "Kelley Grains Impex" SRL a organizat "Ziua Cîmpului la culturile de floarea soarelui și porumb". Evenimentul s-a desfășurat pe unul din terenurile agricole în vecinătatea satului Grigorevca r. Căușeni, și a găzduit mai bine de o sută de invitați, printre care producători agricoli, agenți economici precum și specialiști din cadrul Comisiei de Stat pentru Testarea Soiurilor de Plante.

Ziua Cîmpului- culturile de floarea soarelui si porumb, Causeni Ziua Cîmpului la culturile de floarea soarelui si porumb, Quality Crops

În cadrul seminarului au fost prezentate loturi demonstrative cultivate cu hibrizi de porumb și floarea soarelui. BIOPROTECT în calitate de distribuitor exclusiv al companiei Quality Crops a expus hibrizi de floarea soarelui din diferite grupe de maturitate cu rezistență față de rasele de Orobanche cumana (lupoaie) – A,B,C,D,E și chiar F ce se pot cultiva în toate zonele agricole favorabile acestei culturi și anume: Alvarez, La Pampa, Toledo, Bond, Zorba. Din acești cinci hibrizi, Alvarez este hibrid clasic, ceilalți sunt hibrizi de ultima generație cu rezistență totală la erbicidul pe baza de tribenuron metil sub denumirea "Tehnlogia Sulfo", oferind o nouă alternativă convenabilă în controlul buruienilor culturii de floarea soarelui.

Ziua Cîmpului- Alvarez, Quality Crops Ziua Cîmpului- sfecla de zahăr,Bond ,Quality Crops

Invitatul special din partea BIOPROTECT a fost Dr. Nicolae Pârvu, cercetător științific român, directorul adjunct Quality Crops care a prezentat detaliat recomandările tehnologice Quality Crops pentru aplicarea erbicidului pe bază de tribenuron metil în cultura floarea soarelui cu hibrizi pretabili la "Tehnologia Sulfo".

Ziua Cîmpului- sfecla de zahăr, KHBC Ziua Cîmpului- sfecla de zahăr, KHBC

Reprezentantul Quality Crops a remarcat că principale obiective ale programului "Quality Crops" sunt:

  • Creșterea capacității de producție;
  • Îmbunătățirea conținutului de ulei și diversificarea acestuia;
  • Ridicarea gradului de autocompatibilitate, ceea ce înseamnă că floarea soarelui se poate autofecunda(în lipsa albinelor și a timpului favorabil);
  • Rezistența genetica la erbicide;
  • Rezistența la boli și dăunători;
  • Reducerea perioadei de vegetație; obținerea de hibrizi mai timpurii pentru zonele puțin favorabile termic(Zona de Nord a țării).

Concluzionînd, putem afirma cu certitudine că evenimentul și-a atins scopul, demonstrând încă o dată cultivatorilor că utilizarea semințelor de calitate înaltă și respectarea recomandărilor tehnologice constituie o parte importantă în vederea obținerii unor recolte sporite.

 

<< Înapoi la noutăți