Bioprotect - Agricultură eficientă

Pergado MZ, WG

Substanța activă:50 g/kg mandipropamid + 600 g/kg mancozeb

Formulare: WG (granule dispersabile)

Producător: Syngenta, Elveția

Fungicid de ultimă generație pentru culturile de viță de vie și cartof, care prin modul său unic de acțiune stabilește noi standarde în controlul manei pe inflorescențe, ciorchine și frunze.

Avantaje:

  • Măreşte imunitatea plantelor
  • Dereglează metabolismul celular al sporilor în germinare
  • Inactivează fermenţii care răspund de capacitatea energetică a patogenului
  • Posedă o bună capacitate de fixare pe organele tratate
  • Este rezistent la spălări de precipitaţii
  • Conţine ioni de Zn şi Mn care hrănesc planta suplimentar pentru o mai bună fotosinteză. Posedă acţiune rapidă şi de lungă durată

Ambalaj:

5  Kg

Caracteristici:

PERGADO MZ este un fungicid de ultimă generație pentru culturile de viță de vie și cartof, care prin modul său unic de acțiune stabilește noi standarde în controlul manei pe inflorescențe, ciorchine și frunze. Această acțiune unică se numește LOK+FLO™ și se manifestă pe mai multe căi, prin activitate extrem de puternică în controlul manei, pătrundere rapidă în interiorul țesuturilor, rezistență bună la spălare.

Creat după tehnologia patentată LOK+FLO (LOK – fixare și penetrare rapidă în stratul de ceară. FLO – difuzie și redestribuire treptată în interiorul țesutului pe amble părți ale frunzei). După aplicare, PERGADO MZ este absorbit în stratul de ceară de pe inflorescențe, ciorchine și frunze, de unde difuzează treptat în țesuturi, oferind o protecție preventivă de lungă durată și curativă 1-2 zile de la instalarea infecției. Pergado nu afectează fermentația și proprietățile organoleptice ale vinului. PERGADO MZ oferă cel mai ridicat nivel de combatere a manei la inflorescențe și ciorchine, între două aplicări, datorită caracteristicii sale unice LOK+FLO™.

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Cartof Mana 2,5 Prin stropire în perioada de vegetație
Vița de vie Mana 2,0-2,5 Prin stropire în perioada de vegetație