Bioprotect - Agricultură eficientă

Pallas™ 45 OD

Substanța activă: 7.5% piroxsulam + 7.5% cloquintocet-mexil safener

Formulare: OD (ulei dispersabil)

Producător:  Corteva Agriscience, SUA

Avantaje:

 • Standard în combaterea buruienii iarba vântului
 • Combate specii de obsigă și odos
 • Stopează samulastra de orz și porumb, pirul târâtor
 • Combate eficient principalele buruieni dicotiledonate la doze max.
 • Selectivitate foarte bună la grâu
 • Nu are restricții pentru culturile următoare în asolament
 • Compatibilitate foarte bună în amestec cu alte produse

Ambalaj:

5 L

Caracteristici:

Erbicid sistemic de ultima generație, cu aplicare în postemergență, destinat combaterii unui spectru foarte larg de buruieni graminee și a celor cu frunza lată din cultura de grâu.

PallasTM 45 OD este un erbicid postemergent, selectiv pentru cultura de grâu, acționând atât asupra buruienilor monocotiledonate, cât și a celor dicotiledonate. Este un erbicid cu acțiune sistemică ce acționează foliar, dar poate oferi și un control rezidual de scurtă durată în sol, pentru buruienile noi apărute, în funcție de specie și condițiile de mediu. Produsul inhibă acetolactat sintaza (ALS), se translocă sistemic prin plantă, inhibând sinteza aminoacizilor principali ai plantei, ulterior inhibând diviziunea celulară ceea ce duce la moartea speciilor sensibile. Creșterea buruienilor este stopată imediat după aplicare. Primele simptome vizibile (decolorarea și răsucirea frunzelor) se observă la 3-4 zile după erbicidare. Combaterea completă se realizează în 2-3 săptămâni după aplicare, depinzând de tipul de buruieni și condițiile climatice.

Recomandări de aplicare:

 • PallasTM 45 OD poate fi aplicat de la stadiul de 2-3 frunze la formarea celui de-al doilea nod al culturii. Pentru a obține cele mai bune rezultate, se recomandă să se erbicideze atunci când buruienile sunt în creștere activă.Combaterea este influențată de stadiul de dezvoltare a buruienilor, stadiile tinere de dezvoltare fiind mai ușor controlate.
 • Controlul optim pentru graminee este de: până la 3 frați pentru Apera spica-venti și până la înfrățire pentru Avena fatua, Bromus spp., iar pentru buruienile dicotiledonate la 2-6 frunze.
 • Temperatura optimă de aplicare este între 8-250 C, dar tratamentele pot fi făcute începând de la 50 C. În acest caz, apariția simptomelor de combatere este mai lentă, dar controlul final nu este afectat.
 • Volumul de apă recomandat este de 200-300 l/ha. Asigurați-vă că buruienile sunt uniform acoperite cu soluția de tratat.
Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Grâu Buruieni mono- și dicotiledonate anuale și perene 0,4-0,5 Prin stropirea semănăturilor în faza de 4 frunze – formarea internodului II al culturii