Bioprotect - Agricultură eficientă

Lumax 537,5 ® SE

Substanța activă: 37.5 g/l mesotrione- 375 g/l S-metolaclor- 125 g/l terbutilazin

Formulare: SE (concentrat emulsionabil)

Producător: Syngenta, Elveția

Avantaje:

  • Este cel mai complet erbicid preemergent disponibil pentru cultura porumbului.
  • Este foarte flexibil în perioadele de administrare.
  • Posedă acțiune de lungă durată și previne apariția altor valuri de buruieni.

Ambalaj:

5 L

Caracteristici:

Lumax este o combinaţie de 3 substanţe active cu moduri de acţiune complementare.

  1. S-metolaclor este preluat în timpul germinaţiei şi răsăririi buruienilor prin coleoptil şi translocat în întreaga plantă. Astfel, buruienile sunt distruse înainte, în timpul sau imediat după răsărire. Preluarea prin rădăcini este mai redusă decât preluarea prin coleoptil. Are efect de lungă durată (4-6 săptămâni).
  2. Terbutilazin face parte din grupa triazinelor şi este preluat de buruieni prin rădăcini şi frunze, este translocat în xilem şi se acumulează în vârfurile de creştere şi frunze ale buruienilor. Ţesuturile se îngălbenesc, după care se necrozează.
  3. Mesotrione este o substanţă cu acţiune sistemică, este absorbită prin rădăcină, tulpină şi frunze şi se translocă rapid prin xilem şi floem în întreaga plantă. Acţionează prin inhibarea enzimei HPPD, inhibând direct biosinteza carotenoidei din buruienile tratate. În consecinţă, clorofila este distrusă foto-oxidant ceea ce duce la albirea buruienilor sensibile.

Compatibilitate:

Lumax este compatibil cu numeroase produse de uz fitosanitar. La aplicarea postemergentă timpurie, produsul nu se va aplica în amestec cu insecticide organo-fosforice sau carbamaţi. De asemenea, nu se aplică la cultura de porumb tratată în vegetaţie sau ca tratament la sol cu insecticide organo-fosforice sau carbamaţi.

Recomandări de utilizare:


Cultura Organism nociv
Porumb Buruieni mono- și dicotiledonate anuale
Doza Modul și perioada de aplicare
3,0-4,0 Prin stropirea solului până la semănat, cu încorporare