Bioprotect - Agricultură eficientă

Lancelot ® 450 WG

Substanța activă: (aminopiralid acid din sare de potasiu 30% + florasulam 15%)

Formulare: WG (granule dispersabile în apă)

 Producător: Corteva Agroscience, SUA

Avantaje:

  • Efect rapid
  • Combatere excelentă buruieni perene
  • Acoperire pe o perioadă lungă
  • Utilizare în fenofaza târzie a grâului
  • Flexibilitate în aplicare

Ambalaj:

0,5 Kg

Caracteristici:

Erbicid post emergent sistemic, selectiv pentru cereale, acționând asupra buruienilor dicotiledonate anuale sau perene. Aminopiralida este o clasă de erbicide create pentru a proteja culturile, înlocuiește hormonii naturali de creștere, datorită cărora, în varietăți slabe de ierburi, funcția de divizare celulară este lovită. Fluorasulam sunt clasificate ca o clasă de retarderi de erbicid ALS. Trecerea unei substanțe sintetice în corpul plantei are loc prin suprafața plăcii de frunze și parțial prin rădăcini.

Lancelot® 450 WG este rapid absorbit de buruieni, iar ploile survenit la o oră după aplicare nu influențează eficacitatea produsului.

Temperatura optimă de aplicare este între 8-25o C, dar tratamentele pot fi făcute începând de la 5oC, situație în care apariția simptomelor este încetinită, dar efectul final nu este afectat.  Pentru a obține cele mai bune rezultate, se recomandă să se erbicideze atunci când buruienile dicotiledonate au 2-6 frunze, iar în cazul infestării cu Cirsium arvense,maxim 10-15 cm înălțime.

Compatibilitate:

Lancelot® 450 WG – este compatibil cu majoritatea fungicidelor și insecticidelor și de asemenea cu fertilizanți foliari. De asemenea, poate fi amestecat cu majoritatea graminicidelor utilizate în cultura de cereale (produse pe baza de isoproturon, clorotoluron, clodinafop, fenoxaprop) dar poate reduce eficacitatea produselor pe baza de iodosulfuron.

Recomandări de utilizare:

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Grâu, orz Buruieni dicotiledonate anuale și perene 30-33 g/ha Prin stropire primăvara în faza de înfrățire până la formarea internodului al II-lea (inclusiv)
Porumb Buruieni dicotiledonate anuale și perene 30-33 g/ha Prin stropirea semănăturilor în faza de 3-7 frunze a culturii