Bioprotect - Agricultură eficientă

Elumis® 105 OD

Substanța activă: 75 g/l mesotrion+ 30 g/l nicosulfuron

Formulare: OD (ulei dispersabil)

Producător: Syngenta, Elveția

Avantaje:

  • Combinație ideală între două substanțe active pentru un spectru mai larg de buruieni combătute
  • Acțiune multiplă, ceea ce îl face eficient în combaterea buruienilor- problemă
  • Flexibilitate în alegerea momentului aplicării, începînd cu 2 frunze pînă la stadiul de 8 frunze la porumb
  • Flexibilitate în alegerea dozei potrivite
  • Selectivitate bună față de cultură
  • Soluția dintr-o singură trecere

Ambalaj:

5 L

Caracteristici:

Erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor mono și dicotiledonate anuale şi perene din cultura porumbului. Posedă doi compuşi activi din grupe chimice diferite. Are acţiune multiplă, în principal foliară, dar şi la sol, radiculară şi antigerminativă, ceea ce-l recomandă împotriva buruienilor greu de combătut.

Elumis se poate aplica postemergent, având un interval larg de aplicare începând cu 2 până la 8 frunze ale culturii de porumb. Se va urmări aplicarea erbicidului Elumis în stadii timpurii de dezvoltare ale buruienilor astfel: buruieni dicotiledonate 2- 4 frunze, graminee 2 frunze până înainte de înfrățit, costrei din rizomi 10- 20 cm. Doza recomandată în general în cazul îmburuienărilor cu buruieni anuale este de 1,5 l/ha, o doză mai redusă putând fi utilizată când se aplică în stadii timpurii de dezvoltare a buruienilor. În cazul îmburuienării predominante cu costrei din rizomi se va utiliza doza maximă.

Compatibilitate:

Înainte de utilizarea unui amestec se va consulta tabelul de compatibilitate și se va face un test. Nu amestecți Elumis 105 OD cu erbicide pe bază de bromoxil.

Recomandări de utilizare:

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Porumb Buruieni mono- și dicotiledonate anuale și perene 1,0-2,0 Prin stropirea semănăturilor în faza de 3-5 frunze a culturii