Bioprotect - Agricultură eficientă

Duncan ® 480 SL

Substanța activă: dicamba 480 g/l

Formulare: SL (concentrat solubil)

Producător: Lab Sanigene Limited

Avantaje:

  • Combaterea unui spectru larg de buruieni
  • Manifestă viteză sporită de acţiune
  • Este stabil la acţiunea temperaturilor în timpul depozitării
  • Metabolizare uşoară la sol

Ambalaj:

1 L

Caracteristici:

Duncan ® 480 SL este un erbicid selectiv, sistemic, se absoarbe prin sistemul foliar, dar nu este exclusă şi absorbţia lui pe cale radiculară. Produsul după aplicare se translocă prin floem şi xilem, acumulînd-se în frunze mature, perturbînd diviziunea celulară la buruienile sensibile. Primele simptome se observă după 24- 48 ore de la aplicarea erbicidului. Iniţial se stopează creşterea organelor prin deformarea şi ofilirea lor, iar peste 10-14 zile uscarea completă a buruienilor.

Duncan ® 480 SL este fitotoxic pentru soia, floarea soarelui, tutun, legume, de aceea se va evita pătrunderea erbicidului pe terenurile învecinate cu aceste culturi. Preparatul se va aplica în fazele incipiente de dezvoltare a buruienilor (3-6 frunze), cînd buruienile perene au înălţimea de 5 cm, iar volbura 5-15 cm. Soluţia de lucru se aplică uniform pe întreaga suprafaţă tratată.

Compatibilitate:

Duncan ® 480 SL –  este compatibil cu alte erbicide, insecticide, fungicide, dar în prealabil este necesară efectuarea unor teste pentru a se stabili compatibilitatea.

Recomandări de utilizare:

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Porumb Buruieni dicotiledonate anuale, inclusiv cele rezistente la 2,4-D și unele perene 0,4-0,8 Prin stropirea semănăturilor în faza de 3-5 frunze a culturii
Grâu Buruieni dicotiledonate anuale, inclusiv cele rezistente la 2,4-D și unele perene 0,4 Prin stropirea semănăturilor în faza de ”înfrățire” a culturii