Bioprotect - Agricultură eficientă

DINIRO®

Substanța activă: prosulfuron 40 g/kg + dicamba 400 g/kg + nicosulfuron 100 g/kg

Formulare: WG (granule dispersabile în apă)

Producător: FMC, Elveția

Avantaje:

  • Spectru larg de combatere: buruieni cu frunză lată și buruieni graminee, anuale și perene
  • Selectivitate bună față de cultură
  • Investiție pe termen lung, reduce rezerva de buruieni
  • Fără restricții de rotație a culturilor după recoltarea porumbului

Ambalaj:

1 kg

Caracteristici:

Erbicid selectiv, sistemic, pentru combaterea în post-emergență a buruienilor graminee și cu frunză lată, anuale și perene din culturile de porumb.

Erbicid post-emergent, selectiv, sistemic, ce conține 3 substanțe active, aplicat la cultura de porumb pentru controlul buruienilor graminee și a celor cu frunză lată, anuale și perene.

Activitatea produsului se bazează pe două moduri de acțiune diferită: prosulfuron și nicosulfuron sunt erbicide sulfonilureice a căror activitate se bazează pe blocarea diviziunii celulare în vârfurile de creștere, în timp ce dicamba este regulator de creștere. DINIRO® este absorbit rapid de foliajul plantelor și inhibă creșterea buruienilor sensibile, la scurt timp după aplicare, prevenind astfel competiția cu plantele de cultură. Simptome ca decolorarea și cloroza apar după 3-10 zile de la aplicare, dar buruienile mor după 2-3 săptămâni. Căldura și umezeala sporesc performanța erbicidului, în timp ce timpul rece și uscat îi întârzie activitatea.

DINIRO® se aplică în post-emergență în stadiul de 2-8 frunze ale culturii (BBCH 12 – 18) și este activ împotriva unui spectru larg de buruieni graminee și buruieni cu frunză lată anuale și perene.

Eficacitatea maximă se obține când buruienile sunt tinere, în perioada de creștere activă, de la răsărire până la stadiul de 2-4 frunze ale buruienilor cu frunză lată sau rozetă la cele perene, înainte de înfrățire la gramineele anuale sau maxim 15 cm la costrei și pir

Volumul de apă: 200-400 l/ha.

Recomandări de utilizare:

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Porumb 0,4-0,5 + SAS Eucarol Plus - 0,5 l/ha Buruieni mono- și dicotiledonate anuale și perene Prin stropirea semănăturilor în faza de 3-6 frunze ale culturii