Bioprotect - Agricultură eficientă

Cordus Plus ® WG

Substanța activă: (dicamba – nicosulfuron – rimsulfuron, (550+92+23) g/kg)

Formulare: WG (granule dispersabile în apă)

Producător: Corteva Agroscience, SUA

Avantaje:

  • soluție completă în postemergență
  • capacitate maximă în combaterea buruienilor în postemergență la porumb
  • selectivitate bună față de cultură
  • fără restricții în rotația culturilor doză foarte redusă pe hectar.

Ambalaj:

0,44 Kg

Caracteristici:

Cordus Plus ® WG – Erbicid selectiv pentru combaterea în postemergenţă a buruienilor graminee anuale şi perene şi a buruienilor cu frunza lată la porumb.

Cordus Plus ® WG este o combinaţie de trei substanţe active între erbicidul hormonal dicamba (regulator de creştere) şi erbicidele sulfonilureice rimsulfuron şi nicosulfuron.

Cordus Plus ® WG  este un erbicid postemergent aplicat la cultura de porumb pentru controlul buruienilor graminee şi a buruienilor cu frunză lată. Activitatea produsului se bazează pe două moduri de acţiune independente. Rimsulfuron şi nicosulfuron sunt erbicide sulfonilureice a căror activitate se bazează pe inhibarea enzimei ALS în timp ce dicamba are actiune hormonală. CORDUS PLUS ® WG este absorbit rapid de foliajul şi rădăcinile plantelor şi inhibă creşterea buruienilor sensibile, la scurt timp după aplicare, prevenind astfel competiţia cu plantele de cultură. Simptome ca decolorarea şi cloroza apar după 3-10 zile de la aplicare, dar buruienile mor după 2-3 săptămâni.  Căldura şi umezeala sporesc performanţa erbicidului, în timp ce timpul rece şi uscat îi întârzie activitatea şi apariţia simptomelor.

 Cordus Plus ® WG  este activ împotriva unui spectru larg de buruieni graminee anuale şi perene şi buruieni cu frunza lată, când este aplicat în postemergenţă la porumb. Datorită activităţii reziduale scurte, Cordus Plus ® WG combate numai buruienile răsărite sau în curs de răsărire în momentul aplicării. Eficacitatea poate fi influențată negativ de temperaturile ridicate, secetă sau buruieni avansate în vegetație. Eficacitatea maximă se obține când buruienile sunt tinere, respectiv în perioada de creștere activă. Majoritatea buruienilor sunt foarte sensibile de la răsărire până în stadiul de 2-4 frunze. Se recomandă amestecul cu Trend, pentru îmbunătățirea penetrării substanțelor active, mai ales în condiții de deficit hidric. Cantitatea de Trend® recomandată este de 0.1% din volumul de soluţie utilizat, in medie 250 ml/ha. Se evită supradozarea, prin suprapunerea ariei de stropire, precum şi subdozarea prin reglarea defectuoasă a echipamentului. Echipamentul de stropit trebuie să fie corect calibrat pentru realizarea uniformității și a unui grad de acoperire ridicat. Dacă ploaia intervine înainte de 4 ore după tratament, eficacitatea produsului poate fi diminuată dacă soluția nu s-a zvântat pe frunze. O lucrare cu cultivatorul poate fi recomandată pentru întreținerea culturii. Momentul optim pentru cultivație este la minim 7 zile după aplicarea erbicidului. Nu se recomandă efectuarea lucrărilor de prășit cu 10 zile înainte de aplicarea erbicidului, pentru a evita stresul asupra culturii.

Compatibilitate:

Cordus Plus ® WG – poate fi amestecat cu multe produse folosite în agricultură.  Pentru a evita antagonismul şi vătămarea culturilor, nu se amestecă cu produse conţinând bentazonă şi cu insecticide organofosforice. Dacă sunt necesare tratamentele cu substanţele menţionate, acestea se aplică la interval de 1 săptămână înainte sau după erbicidarea cu Cordus Plus ® WG. La amestecul în rezervor cu alţi parteneri trebuie respectate strict recomandările de amestec ale produsului partener. Este totusi recomandat ca la amestecuri care nu au fost testate să se facă un test de compatibilitate fizico-chimică înainte de utilizare observându-se posibilele efecte adverse (sedimentare, floculare, etc). Evitaţi amestecul în rezervor cu un număr mare de produse (erbicide, fungicide, insecticide, fertilizanti foliari, regulatori de creştere, după caz) care pot determina soluţii foarte concentrate cu efecte antagonice sau fitotoxice. Nu se amestecă cu produse în a căror etichetă se precizează că trebuie aplicate singure sau au interdicţii de aplicare cu acest produs.

Recomandări de utilizare:

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Porumb Buruieni mono- și dicotiledonate anuale și perene 0,33-0,44 + Trend 90 - 200 ml/ha (SAS) Prin stropirea semănăturilor în faza 2-7 frunze a culturii