Bioprotect - Agricultură eficientă

Caribou®

Substanța activă: trisulfuron – metil, 500 g/kg

Formulare: (pulbere umectabilă)

Producător: FMC, Elveția

Avantaje:

  • Selectiv pentru toate soiurile de sfeclă de zahăr, fiind rapid metabolizat
  • Doză foarte redusă pe hectar
  • Combate buruienile în stadiu tânăr, dar acţionează şi asupra celor aflate în stadii mai avansate de creştere

Ambalaj:

0,6 Kg

Caracteristici:

Caribou ®  – erbicid selectiv sistemic post-emergent pentru combaterea buruienilor cu frunză lată la sfecla de zahăr. Produsul este absorbit preponderent prin frunze şi este rapid distribuit în toate vârfurile de creştere ale plantelor sensibile. După câteva ore de la absorbţie buruienile sensibile se opresc din creştere, urmează decolorarea şi necrozarea nervurilor după 4-8 zile, iar distrugerea completă durează până la 20 zile.  Umiditatea este factor important în obţinerea eficacităţii maxime a erbicidului. După 3-4 ore de la aplicare, erbicidul nu mai este spălat de ploaie. Este repede degradat în sol.

Pentru o bună eficacitate se recomandă aplicarea erbicidului când buruienile cu frunză lată au răsărit în masă şi majoritatea sunt în faze timpurii de dezvoltare (cotiledoane – două frunze adevărate).

Perioada de vegetaţie la sfeclă este lungă şi riscul de îmburuienare în valuri este mare, motiv pentru care sunt necesare, și pot fi aplicate, până la 3 tratamente pe perioada de vegetaţie în funcţie de reinfestarea cu buruieni. Ultimul tratament trebuie aplicat înainte ca plantele de sfeclă să acopere intervalul dintre rânduri.

Compatibilitate:

Caribou ®   – Pot fi efectuate amestecuri în rezervor cu produse pe bază de fenmedifam, desmedifam, clopiralid pentru a combate loboda, rocoina, samulastra de cartof, troscotul sau pălămida. Poate fi aplicat împreună cu insecticide piretroide. Pentru combaterea buruienilor graminee poate fi amestecat cu erbicide antigramineice. Tratamentele în vegetație, secvențiale, se pot repeta la interval de 10-14 zile în funcție de apariția reinfestării. Utilizarea adjuvantului Trend ® 90 creşte eficacitatea tratamentului.

Recomandări de utilizare:

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de aplicare
Sfecla de zahăr Buruieni dicotiledonate anuale 30 g/ha + SAS Trend 90 - 200 ml/ha Prin stropirea semănăturilor în faza: cotilidoane – 2 – 3 frunze a buruienilor, al II-lea tratament – după necesitate la apariția valului al II-lea de buruieni