Bioprotect - Agricultură eficientă

Axial One® – NOU

Substanţa activă: 45 g/l pinoxaden  + 5 g/l florasulam  + 11,25 g/l antidot (cloquintocet-mexil)

Formulare: SC (concentrat emulsionabil)
Producător: Syngenta, Elveția

Avantaje:

  • Eficient pentru controlul principalelor buruieni monocotiledonate și dicotiledonate anuale
  • Produsul acţionează şi la temperaturi scăzute, putând fi aplicat devreme
  • Oferă o selectivitate foarte bună culturii

Ambalaj:

5 L

Caracteristici:

Numărul 1 în controlul Odos și Iarba vântului în cultura de cereale păioase!

Axial One® este soluția Syngenta în postemergență pentru controlul principalelor buruieni monocotiledonate anuale și dicotiledonate anuale pe care le întâlnim în culturile de cereale.
Complementaritatea celor două substanțe active, pinoxaden, recunoscut cu eficacitate superioară împotriva buruienilor graminee, și florasulam, cu efect împotriva buruienilor cu frunză lată, face din Axial One® o excelentă alegere în programul de combatere a buruienilor, printr-o singură trecere.

CONTRIBUȚIA UNUI ADJUVANT SPECIFIC:

Succesul combaterii în postemergență a buruienilor, în special graminee, ține foarte mult de facilitarea pătrunderii rapide a substanței active în țesuturile buruienilor.
Pentru a pune în valoare proprietățile produselor din familia Axial®, Syngenta a dezvoltat un adjuvant specific. Acesta ajută la distribuirea uniformă a substanțelor active, facilitează pătrunderea acestora în plantă și determină astfel o acțiune mai rapidă a produsului.

– Substanța activă este absorbită prin
toate părțile verzi
– Substanța activă este transportată
rapid în plantă acropetal și bazipetal

Axial One® poate fi aplicat de la stadiul început înfrățit până la apariția frunzei stindard a culturii de cereale. Pentru a obține cele mai bune rezultate din punct de vedere al eficacității produsului  și limitarea pierderilor de recoltă datorate de concurența buruienilor se obțin când este aplicat în momentul de sensibilitate maximă a buruienilor (monocotiledonate – început înfrățit și dicotiledonate 4-6 frunze).

FĂRĂ RESTRICȚII ÎN ASOLAMENT

Fără restricții asupra culturilor următoare întro rotație normală, (cu sau fără arătură). În caz de distrugere accidentală a culturii de cereale poate fi semănat grâu de primăvară, orz, orzoaică de primăvară, chiar și porumb dacă se depășește 1 lună până la semănat.

Atenție! A nu se amesteca cu erbicide hormonale (2,4 D, dicamba), produse ce conțin sulf sau îngrășăminte foliare.

Recomandări de utilizare:

Cultura Organism nociv Doza Modul și perioada de administrare
Grȃu, orzoaică de primăvară, orz, secară, triticale Buruieni mono- și dicotiledonate anuale 0,75-1,0 Prin stropire in perioada de vegetație, BBCH 11-39